Sikeres volt a dályhegyi halfőzőverseny

0
282

Múlt szombaton került sor a hagyományos dályhegyi halfőzőversenyre, melyet idén először az új és teljesen felszerelt kultúrotthonban tarthattak a helyiek.

A dályhegyi halászléfőző-versenyt idén is az Erdődi Járási Napok keretében szervezte meg a Helyi Választmány. Az eseményre elsősorban helyiek neveztek be, hiszen a járás minden településén tartanak halfőzőversenyt ezekben a napokban, és a legjobbak egy járási szintű versenyen mérik majd össze főzőtudományukat november 11-én.

– Az idei versenyen 19 bográcsban főtt a hal, a zsűri a legjobb három szakácsot díjazta, ők a  jövő héten a járási versenyen képviselik majd a települést. Az értékelőknek nagyon nehéz dolguk volt. Az első helyet a Dályhegyi Nőegylet csapata vitte el, a második Hugyik Krisztián, a harmadik pedig Novics István lett – mondta Loboda Mátyás, a Helyi Választmány elnöke. Mátyás hozzátette, nagyon örülnek, hogy idén a járási szintű főzőversenyt is az új dályhegyi kultúrotthonban rendezhetik majd meg, hiszen hosszú idő után végre van lehetőségük egy ekkora kaliberű rendezvény lebonyolítására is.

A főzőversenyt hajnalig tartó mulatság követte, ahol gombosi zenészek szolgáltatták a talpalávalót.