Sikeres fellépés Antunovacon

248
A szentlászlóiak

A 16. Antunovaci Napokon a HMDK több tánccsoportja is sikerrel vendégszerepelt. A gyermektánccsoportok pénteki szemléjén a várdaróci Gerle gyermektánccsoport és a Kórógy Hagyományőrző Egyesület gyerektánccsoportja mutatkozott be. A szombati programra pedig a szentlászlói csoportok kaptak meghívást.

A kórógyiak

A HMDK keretei között tevékenykedő tánccsoportok évente száznál is több hazai és külföldi fellépéseik alkalmával mutatják be széles repertoárjukat, magyar hagyományainkat, kultúránk igazi nagykövetei ezek a táncosok. Kicsik és nagyok is szorgalmasan járnak hetenként a próbákra, aminek a jutalma aztán az a sok-sok vendégszereplés, amelyre meghívják őket.
A hét végi antunovaci rendezvényen először került sor gyermekfesztiválra, amelyre a Várdaróc Magyar Kultúregyesület Gerle gyermekcsoportját és a Kórógy Hagyományőrző Egyesület gyermektánccsoportját is meghívták. Mindkét csapat a ropogós, mozgalmas koreográfiájával nagy sikert aratott. Nagy tapssal jutalmazták a rendezvény másnapján fellépő szentlászlói táncosokat is, akik mögött egy igazán mozgalmas hétvége van. Kelemen Dávid, a gyermektánccsoport vezetője azt mondja, Szentlászlón több csoportot is alakítottak a gyerekekből korosztályok szerint, de még így is komoly szervezést igényelt, hogy minden egyes hétvégi meghívásnak eleget tudjanak tenni, hiszen öt eseményen léptek föl.

 

A várdaróciak