„Sikeres évet zártunk“

60

A Népkör Magyar Kultúregyesület és Eszék város magyar kisebbségi önkormányzata december 29-én közös díszülést tartott, amelyen az egész éves munkájukat értékelték.

A Népkör Magyar Kultúregyesület több mint hét évtizede áll az eszéki magyarság anyanyelvének, kultúrájának és népi hagyományainak a megőrzése szolgálatában. A vezetéssel kapcsolatos feladatokat éveken keresztül Magdika Dániel látta el, azonban egészségi állapotának a romlása miatt nem folytathatta a munkát, így 2022 nyara óta az elnöki tisztséget Vidaković Tibor tölti be, az alelnök pedig ifj. Szántó Tibor. Az új vezetőség sikeresen szervezte a tevékenységet, így egy mozgalmas 2023-as évről számolhattak be a díszülésen.

A kórusuk és a táncegyüttesük is számos fellépésen van túl, rendszeresen próbáltak, gyerekfoglalkozásokat tartottak és a hagyományőrző szekciójuk is aktív volt. Több nagy sikerű rendezvényt szerveztek, ezek közül a legjelentősebb az eszéki magyar nap volt, amelyre immár 24. alkalommal kerítettek sort. Hónapról hónapra szervezték jó hangulatú összejöveteleiket, amelyekkel sikerült megmozgatniuk a rétfalusi/eszéki magyarságot. Mint mondták a díszülésen, egy sikeres évet zárnak, amit a következő időszakban is folytatni szeretnének.

A Népkör és Eszék város Magyar Kisebbségi Önkormányzatának közös díszülésen részt vett és köszöntőt mondott Szántó Tibor, az Eszék városi MKÖ elnöke és Jankovics Róbert HMDK-elnök, parlamenti képviselő is.