Sikeres év van a pélmonostori magyar szervezetek mögött

0
55

A hét végén közgyűlést tartott a HMDK pélmonostori alapszervezete és a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet. A tanácskozás keretében megemlékeztek a nőnapról is.

A pélmonostori magyarság másfél évvel ezelőtt költözött be új székházába, ami olyan lendületet is adott a közösségnek, amellyel a meglévők mellett sok, korábban csak tervezett programot is megvalósíthattak az elmúlt időszakban.

A hétvégi közgyűlésen a HMDK pélmonostori alapszervezete és a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet vezetői közösen foglalták össze az elmúlt év történéseit, és az idei terveket is vázolták. A két szervezet szoros kapcsolatban áll egymással, folyamatos az együttműködés, több rendezvényüket is együtt szervezik.

– Eseményekben gazdag évet tudhatunk magunk mögött. Tavaly szinte nem volt olyan hónap, hogy ne lett volna legalább egy rendezvényünk. Igyekeztünk minden korosztály számára összejöveteleket, programokat szervezni. Úgy érzem, hogy munkánknak megvan a gyümölcse, hiszen egyre többen vagyunk ezeken az eseményeken – mondta Kovács Ferenc, a HMDK pélmonostori alapszervezetének elnöke, hozzátéve, hogy idén a tavalyinál is aktívabbak szeretnének lenni.

A HMDK pélmonostori alapszervezetének és a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet munkáját és rendezvényeit a zágrábi Kisebbségi Tanács és Pélmonostor város támogatja.