Sikeres és emlékezetes első félévet zártak Laskón

457
07-lasko-1

Programokban és eseményekben gazdag első félévet zártunk. Ez a félév azért is fontos volt számunkra, mert régi nagy álmunkhoz, a tornaterem megépítéséhez is egy lépéssel közelebb kerültünk az alapkő letételével – mondta el lapunknak Kovacsevity Anna, a Laskói Általános Iskola igazgatója.

Kovacsevity Anna

Kovacsevity Anna, a Laskói Általános Iskola igazgatója a bő két év során, amióta a tanintézmény élére került, bebizonyította, hogy munkatársaival együtt diákközpontú oktatási intézmény kialakításán dolgoznak, és hogy minden esetben a tanulók előmenetelét, sikeres jövőjét tartják a legfontosabbnak. A színvonalas oktatás mellett számos tanórán kívüli eseményt, programot szerveztek a 2015-16-os tanév első félévében is, de hasonlóan mozgalmasan telt a karácsonyi ünnepek előtti időszak is.

Parlamenti gyermekkarácsony
Magyarországi és határon túli településekről mintegy nyolcszáz gyerek vett részt a budapesti Parlamentben a 2015-ös országházi gyermekkarácsonyon, amelyen Kövér László házelnök köszöntötte a vendégeket. Az eseményen a laskói általános iskola diákjai mellett az eszéki magyar iskolaközpont, a kórógyi és a vörösmarti általános iskola diákjai is ott voltak a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma szervezésében.

 

cimlap-parlamenti-gyermekkaracsony

 

Kovacsevity Anna, aki egyben a pedagógusfórum alelnöke is, elmondta, hogy 2014-ben a laskói intézmény negyven tanulója vett részt ezen az emlékezetes eseményen, amelyre idén is meghívást kaptak, de úgy döntöttek, hogy az élményben most osztoznak a többi magyar iskola diákjaival.
 

 

Folytatódik az együttműködés a Kosztolányi Dezső Céltársulással is
A laskói igazgatónő kifejtette, az iskola számára hasznos mindenfajta együttműködésre nyitottak. Tavaly vették föl a kapcsolatot a Kosztolányi Dezső Céltársulással is, amelynek köszönhetően a pécsi tanárképzősök többek között a laskói általános iskolában végzik közösségi gyakorlatukat. A céltársulás tagjai az ünnepek előtt is jártak vidékünkön, és Karácsonyi Óvodai Programjuk során a drávaszögi magyar óvodásokat is megajándékozták, a csomag egy, a szülőknek szóló levelet is tartalmazott, amelyben az anyanyelven való tanulás fontosságát szedték pontokba.

 

07-kosztolanyi

 

Kovacsevity Anna hozzátette azt is, hogy ennek az együttműködésnek az eredményeként a laskói iskola diákjai két napot tölthetnek majd el Pécsett tavasszal, ahol a város nevezetességei mellett a Zsolnay Központ programjaival is megismerkedhetnek.
A laskói iskola tanulói az elmúlt félévben is kiválóan teljesítettek, számos régiós versenyen szereztek elismerést az iskolának. Kiváló tanulmányi eredményükért pedig a Bellyei járás most is az iskola két legjobb tanulóját pénzjutalomban részesítette, a 2015-16-os tanév első félévében a legjobb tanulmányi átlaga a hatodik osztályos Sándor Krisztinának és Olajos Gerdának volt.
Az igazgatónő elmondta, mindezek az eredmények és az elismerések is azt mutatják, hogy a laskói iskola méltó hírnevéhez és közel félévezredes múltjához.

 

{fcomments}