Sikeres a nemrég újraindított laskói tűzoltóegylet

0
195

Elnökségi ülést tartott vasárnap a laskói önkéntes tűzoltószervezet. Eredményes tevékenységet folytat az egyesület, amit az is bizonyít, hogy egy évvel ezelőtti újjáalakulása óta megduplázódott a taglétszáma.

A laskói önkéntes tűzoltóegylet régen a falu egyik legaktívabb szervezete volt, folyamatosan részt vett tűzoltóversenyeken, utánpótlás-toborzással is foglalkozott.

Az elődök hozzáállásáról vett példát a laskói tűzoltószervezet 2020-ban megválasztott vezetése, Vajda Gáborral az élen, aki a gyűlésen elmondta, egy évvel ezelőtt tizenegy fő vett részt a tűzoltómunkában, ma pedig már huszonkét aktív tagból áll a szervezet. Arra is büszke, hogy a fiatalokat is sikerült megszólítaniuk, 8-13 éves gyerekek a szervezet legfiatalabb tagjai.

- Reklám -

Tervezik a versenyeken való szereplést is, amit egyelőre a pandémia akadályoz, bíznak benne, hogy mielőbb véget ér a járványhelyzet.

A gyűlésen jelen volt Munk Erik, a Bellyei járás magyar elöljáró-helyettese és elöljárójelöltje, valamint a Bellyei járás önkéntes tűzoltószervezetének vezetői is.

Vajda Gábor a lapunknak adott interjúban háláját fejezte ki Jankovics Róbert parlamenti képviselőnknek, aki mindig támogatta munkájukat, illetve köszönetet mondott a bellyei járási tűzoltószervezetnek is, amely az eszköztár gyarapításával járult hozzá sikeres működésükhöz.