Semjén Zsolt az RMDSZ jelöltjeinek a megválasztására buzdítja az erdélyi magyarokat

0
6

Egy, a közösségi oldalán múlt szerdán közzétett videoüzenetben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltjeinek a megválasztására buzdítja az erdélyi magyarokat a szep-tember 27-i romániai helyhatósági választásokon Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Az üzenetet az RMDSZ is megosztotta közösségi oldalán és eljuttatta a sajtónak.

Semjén Zsolt elmondta: az RMDSZ és a magyar kormány együttműködése számtalan eredményt hozott. Ezek között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) létrehozását, az óvodák építését, a kulturális és más természetű támogatásokat és az erdélyi gazdaságfejlesztő programot említette. Hozzátette: ezek nem valósulhattak volna meg az RMDSZ segítsége és az RMDSZ által biztosított keretek nélkül.

A miniszterelnök-helyettes úgy vélte: a választásokon a román pártok próbálják megszerezni a magyarok szavazatait, de nem érdekli őket a magyar közösség. Amikor a hatalom közelébe kerülnek, a magyar közösség szempontjaira már nem figyelnek.

Hasonlónak tartotta azt a helyzetet, amikor esélytelen magyar jelöltek indulnak. Úgy vélte: ezek elvihetnek szavazatokat, de a magyar közösség ügyét biztosan nem mozdítják elő.

„Megtapasztalhattuk, hogy Erdélyben végső soron, történetileg nézve is, az RMDSZ az egyetlen olyan párt, olyan szervezet, amelyik képes a magyarok megvédésére, a magyar érdek védelmére. Azt tudom mondani önöknek, hogyha én édesanyám révén román állampolgár lennék, akkor az RMDSZ jelöltjeire szavaznék. Arra kérem önöket is, hogy támogassák az RMDSZ jelöltjeit” – fogalmazott videoüzenetében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. (MTI)