Segítsünk a nehéz sorsú családon!

152
10-segitseg

Csúza – A csúzai Nőegylet szeretne segíteni a nehéz sorsú csúzai Magyar családnak, ezért egy gyűjtőakciót kezdeményezett, és arra kérnek mindenkit, akinek csak módjában áll, hogy tűzifával, élelmiszerrel enyhítsen a család gondjain.

A csúzai Magyar családhoz nem volt kegyes a sors. Az anya, Rózsa 13 éves korában egy agyműtéten esett át, azóta betegeskedik. Ennek ellenére megpróbált teljes életet élni, családot alapított, két gyereket szült. Fia már megnősült, családjával Pélmonostoron él. Lánya mozgássérült, így születése óta felügyeletre szorul. Középiskolás koráig előbb egy neves budapesti, majd egy zágrábi intézetben nevelkedett, és egy szakmát is sikerült elsajátítania. Most 24 éves, és egy ideje ismét a családjával él, méghozzá nagyon nehéz körülmények között. Rózsa betegsége is egyre súlyosabb, egyik keze szinte teljesen lebénult. Korábban édesanyja segítette a családot, de néhány éve tragikus körülmények között életét vesztette, így támasz nélkül maradtak. A csúzai Nőegylet elnöke, Pinkert Ida kereste fel lapunkat, és hívta fel figyelmünket a család nehéz sorsára.
– Egy héttel ezelőtt Bajsić Katarina védőnővel, a hercegszőlősi Izvor nőegylet elnökével közösen is felkerestük a családot, aki szintén megpróbál tenni valamit értük. A csúzai Nőegyletben úgy döntöttünk, hogy egy gyűjtőakciót szervezünk a számukra. Elsősorban nem pénzbeli adományokra gondoltunk, hanem élelmiszerre vagy például tűzifára. Tudjuk, hogy egyre több a nehéz sorsú ember, így nem is várunk nagy dolgokat, de ha van egy kiló krumplijuk és azt felajánlják, már azzal is segítettek a családnak – mondja Pinkert Ida, a Nőegylet elnöke.
Ebben az ügyben megkerestük az Izvor nőegylet elnökét, aki elmondta, a családot úgymond besorolták tevékenységi körükbe, és megpróbálnak nekik is segíteni. Bajsić Katarina elmondta, járt már a csúzai rászorulóknál szervezetük gondnoka és a terület illetékes védőnője is, a tőlük telhető maximális segítséget megadják a családnak, és nagyon örül a csúzai nőegylet kezdeményezésének is.