Segítség a Vakok Egyesületének

0
164
08-sziszek

Sziszek – Elismerésre méltó együttműködés van a Sziszek-Moslavina megyei Magyarok Egyesülete és a Sziszeki Vakok Egyesülete között. Utóbbinak a magyar egyesület tagjai segítettek felvenni a kapcsolatot magyarországi szervezetekkel.

A Sziszek-Moslavina megyei magyarok ugyan kevesen vannak, ám igyekeznek mindent megtenni azért, hogy minél jobb kapcsolatot ápoljanak a helyi egyesületekkel. Legújabban a Sziszeki Vakok Egyesülete vette fel velük a kapcsolatot. Sziszeki nemzettársaink pedig nem voltak restek, és szívesen segítettek nekik magyarországi partnert keresni. A baráti viszony jeléül pedig a július 2-i keszthelyi találkozóra már a magyar egyesület alelnöke, Bece Dávid is elkísérte őket.

– Ezúton is elismerésemet fejezem ki alelnökünknek azért, hogy magára vállalta ezt a feladatot, és most is hangsúlyozom, hogy számunkra mennyire fontos az, hogy ahol csak lehet, segítsünk. A Sziszeki Vakok Egyesületével nem ez volt az első alkalom, hogy együttműködtünk, és hiszem, hogy nem is az utolsó. Bece Dávid a sziszekieket elkísérte a magyarországi útra, a program szervezői pedig külön köszönetet mondtak a segítségért, amelynek hála egy szomszédos ország egyesületével is kapcsolatot ápolhatnak – nyilatkozta lapunknak a Sziszek-Moslavina megyei Magyarok Egyesületének elnöke, Kavalin-Lőrinc Vera.

A július 2-ai kiránduláson a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete szervezésében egy sportvetélkedőre került sor Keszthelyen, ahol lengő-tekében és sakkban mérhették össze tudásukat a horvátországi egyesület tagjaival.

A kirándulást követően Danko Tomanić, a Sziszeki Vakok Egyesületének elnöke egy sajtótájékoztatón is köszönetét fejezte ki a magyar egyesület tagjainak munkájáért.