Sedam je dobitnika natječaja za kupovinu kuće i poljoprivrednog zemljišta

Putem strategije ruralnog i gospodarskog razvoja DZMH, vlada Mađarske i ove godine pomaže Mađarima u Hrvatskoj. Zaklada Economica Hungarica potpisala je nove ugovore s mladim poljoprivrednicima koji bi kupili poljoprivredno zemljište i kuće.

15. rujna zatvoren je ovogodišnji natječaj Zaklade Economica Hungarica za kupovinu kuće i poljoprivrednog zemljišta. Potpisivanje ugovora s uspješnim dobitnicima natječaja obavljeno je u osječkom sjedištu Zaklade prošloga petka.

Natječaj za kupovinu poljoprivrednog zemljišta dobile su tri osobe, a zahvaljujući natječaju za kupovinu kuće, četiri mlada para moći će kupiti svoju prvu zajedničku nekretninu u Kopačevu, Kamencu, Zmajevcu i Korođu. Prilikom potpisivanja ugovora, Hajnalka Paliž-Toth, predsjednica Zaklade Economica Hungarica, pozdravila je uspješne dobitnike natječaja, te ih upoznala s uvjetima ugovora.

-Zadovoljna sam što se unatoč, po mnogo čemu teškoj, godini iza nas uspjelo ostvariti ovaj natječaj, te se na taj način može pomoći mladim parovima da na lakši način dođu do svoga doma, odnosno onima koji se bave poljoprivredom da mogu proširiti svoja zemljišta – rekla je Hajnalka Paliž-Toth.

Među uspješnim dobitnicima natječaja, bila je i Edit Gyore iz Suze, koja je tražila potporu za kupovinu poljoprivrednog zemljišta.

-Iz potpore ćemo kupiti voćnjak i oranice, velika nam je to pomoć. U današnje vrijeme teško je postići proširenje kapaciteta iz vlastitih izvora – izjavila je za naš list nakon potpisivanja ugovora.

Slično razmišlja i Regina Deže, koja je stigla sa svojim parom, oni su se javili na natječaj za kupovinu kuće.

-Zahvalni smo Zakladi Economica Hungarica i vladi mađarske na ovoj značajnoj potpori, zahvaljujući kojoj možemo kupiti kuću u našem selu Korođu – rekla je Regina, dodajući kako bi bez te pomoći teško uspjeli ovako brzo doći do svoga doma.

Prilikom potpisivanja ugovora, suradnici Zaklade Economica Hungarica skrenuli su pozornost podnositeljima zahtjeva na natječaj kako srdačno stoje na raspolaganju svima onima kojima je potrebna pomoć.

Prijevod: Izabela Šegota