Sarkköri cirkáló az Adriáról

0
21

A hajógyártás a koronavírus-járvány alatt sem állt le a Brodosplit dokkjaiban, ahol nemrég vízre bocsátották legújabb hajójukat, mely jelenleg a Novogradnja 487 nevet viseli.

A kódnév mögött egy minden eddiginél különlegesebb, sarkvidéki luxuscirkáló van, melyet egy amerikai vállalat, a Quark Expeditions rendelt. A hajó 128 méter hosszú és 21,5 méter széles, és a tervek szerint 200 utas számára biztosít majd férőhelyet luxuskörülmények között.

Már a Splitben elkészült csupasz hajótest jelenlegi értéke önmagában is meghaladja a 106 millió eurót, ám a bebútorozás és a jármű luxuskiegészítői még jelentősen emelnek a költségeken. Az elkészült hajó a hatodik ilyen jellegű jármű lesz a megrendelő flottájában, ám az első olyan, amely melegvizes kültéri medencével és szaunákkal is fel lesz szerelve, de két helikopter is állomásozik majd a fedélzeten, ha a turisták a levegőből szeretnék megtekinteni a sarkkört. A tervek szerint a cirkáló nyár végére készül el teljesen és Ultramarine néven áll majd szolgálatba az északi sarkkörön. A luxushajó építését az adriai hajógyár a Horvát Újjáépítési és Fejlesztési Bank (HBOR) hiteléből finanszírozta, melyre az állam vállalt garanciát. Erre azért volt szükség, mert az elmúlt években a hajógyárak körül jellemzően sok volt a probléma. Az ország hajóépítő üzemei közül a legtöbb a mai napig csődközeli állapotban van, jelenleg egyedül az Ultramarinet is építő Brodosplit üzemel nyereségesen. A cég vezetője, Tomislav Debeljak a hajó vízrebocsátásakor elmondta, úgy látja, hogy a horvát hajógyártásnak csak akkor van jövője, ha „specializálódni” tudnak. Debeljak a hajógyárak kritikusainak is üzent, mivel sokan pénznyelőként tekintenek rájuk. A cégvezető adatai szerint az ország hajógyárai az elmúlt 10 évben összesen mintegy 6 milliárd kúnányi (270 milliárd forint) adót fizettek be az állami költségvetésbe, ami jóval több, mint az állami támogatások mértéke volt ebben az időszakban.