Sajtótájékoztató a kommunális vállalat megmentéséért

137
06-sajttjkoztat

Kopács – Kedden délután Cickai Csaba, a Bellyei járás elöljáró-helyettese és Varga Gábor járási tanácstag sajtótájékoztató keretében szólították fel Ružica Bilkić elöljáró asszonyt, hogy tegye lehetővé a járási Kommunális Vállalat zavartalan működését.

A Bellyei járás elöljárója és a járási tanács között már huzamosabb ideje nem működik a kommunikáció. Ennek egyik következményeként a HMDK-s járási tanácstagok sajtótájékoztató keretében voltak kénytelenek felszólítani az elöljáró asszonyt, hogy ne veszélyeztesse a járási Kommunális Vállalat működését. Az említett cég harminc alkalmazottat foglalkoztat, nem beszélve azokról a szolgáltatásokról, amelyek hiányában komoly problémákkal nézne szembe az egész járás, ilyen például a temetkezés, a szennyvízszállítás, a közterület-karbantartás stb. A problémához a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége felelősséggel viszonyul, és szeretné, ha az elöljáró asszony változtatna hozzáállásán.

A sajtótájékoztatóra kedden délután Kopácson került sor. Cickai Csaba elöljáró-helyettes és Varga Gábor járási tanácstag, egyben a Kommunális Vállalat ellenőrző bizottságának az elnöke vázolta a gondokat.

Tudomásunkra jutott, hogy a járás bizonyos összegeket nem fizetett be a Kommunális Vállalat számlájára, így már-már veszélybe sodorta annak működését. Szerintünk tarthatatlan a helyzet, hiszen a vállalatnak kulcsfontosságú a szerepe településeink működését illetően. Ezúton is kérjük tehát Ružica Bilkić elöljáró asszonyt, hogy a jövőben ne akadályozza a Kommunális Vállalat zavartalan működését – nyilatkozta Cickai Csaba, a Bellyei járás elöljáró-helyettese.

 

{fcomment}