Rovinji multikulturális fesztivál magyar részvétellel

0
53

Múlt kedden került sor a rovinji multikulturális fesztiválra, melynek műsorában a régió nemzetiségi kultúregyesületei mutatkoztak be. A rendezvényen a pólai/pulai Móricz Zsigmond Magyar Kultúregyesület képviselte magyarságunkat.

Idén rendezték sorrendben a hetedik multikulturális fesztivált az Isztria megyei Rovinj városában. A rendezvényen tizenkét hagyományőrző egyesület mutatta be tevékenységét a stand mögül és a színpadon is: a félsziget valamennyi kisebbsége bemutatkozott az ünnepélyen. A magyarságot a pulai székhelyű Móricz Zsigmond Magyar Kultúregyesület képviselte.

– Standunknál bemutattuk kézimunkaszakkörünk gyűjteményét, a hagyományos magyar motívumokkal hímzett falvédőket, asztalterítőket, a színpadon pedig táncegyüttesünk adta elő az egyik koreográfiáját – mondta szereplésükről Masa Zsuzsanna, az egyesület elnök asszonya.

A multikulturális fesztivált azzal a céllal szervezik, hogy Isztria nemzeti kisebbségei megmutathassák egymásnak kultúrájukat, hagyományaikat, hogy megismerjék egymást, és ezáltal közelebb kerüljenek egymáshoz.

Masa Zsuzsannától megtudtuk, egyesületükben az elkövetkező hetekben sem fognak lazsálni, május 28-án egy pécsi iskola tanulóit látják vendégül, június 21. és 25. között pedig legnagyobb programsorozatukra kerül sor, a Pulai Magyar Hétre.