Rekordnagyságú nyuszifészek Eszéken

389

Pár héten belül kiderül, hogy sikerült-e a Dráva-parti városnak bekerülnie a Guinness-rekordok könyvébe a világ legnagyobb nyuszifészkével. A fészekhez egy tonna szalmát terítettek szét több mint 200 négyzetméteren. A hivatalos adatok szerint a fészek átmérője 16,4 méter lett.

Újra húsvéti díszbe öltözött Eszék főtere a húsvéti hétvégén is. A kiállítók/árusok sokféle, kulináris élvezetet nyújtó terméket, ételkülönlegességet és temérdek dekoratív húsvéti díszt és kézműves munkát kínáltak. Két napig járt a húsvéti díszbe öltöztetett villamos is. Motoros nyuszik és más programok is várták az érdeklődőket. Több százan fordultak meg a téren a húsvéti programok idején. A legjobban várt pillanat a nyuszifészkes rekordkísérlet dokumentálása volt.
Stjepan Ćuraj, „a világ legnagyobb nyuszifészke” rekordkísérlet projektkoordinátora elmondta, a fészket mechanikusan, méterrel és műholdas módszerrel is lemérték. A hivatalos adatok szerint a fészek átmérője 16,4 méter lett. A földmérők által regisztrált adatokat közjegyző jelenlétében rögzítették. Az egész kísérlet folyamatát is leírták, mindent lefordítottak angolra, és a napokban megküldték a Guinness-rekordok könyv szerkesztőinek. Ez az első ilyen kísérlet a világon, így a szervezők azt remélik, hamarosan választ kapnak, és miután bekerülnek a rekordok könyvébe, jövőre még a mostaninál is nagyobb fészket készítenek.

{fcomments}