Régi sportok olimpiája általános iskolásoknak

176
DSC00054

Bellye – Múlt szerdán, május 25-én a régi sportok kedvelőinek bellyei egyesülete második alkalommal szervezte meg a régi sportok olimpiáját gyerekek számára, amelyen három ország hat iskolájából vettek részt 3. és 4. osztályos gyerekek. A laskói általános iskola tanulói két kategóriában is elsők lettek.

Az öt évvel ezelőtt alakult bellyei, régi sportot kedvelők egyesülete idén is megszervezte a régi sportok tornáját múlt szerdán hat iskola – a bellyei, a laskói, a dárdai, a privlakai, a bácsmonostori (Vajdaság) és a pécsi Miroslav Krleža – 3. és 4. osztályos tanulóinak a részvételével.  A tornára a helyi általános iskola sportpályáján került sor.
A gyerekek több kategóriában versenyezhettek, volt ezek között zsákban ugrálás, kötélhúzás, patkódobás… Minden versenyágban nagy volt a küzdelem, a csapatok mindent beleadva vetélkedtek, és lelkesen szurkoltak társaiknak.

 

A laskóiak két kategóriában elsők lettek

Nagy izgalommal készült a versenyre a laskói általános iskola harmadikosokból és negyedikesekből álló csapata is.

– Elég nehéz volt felkészülni, kis iskola lévén kevés gyerek közül kellett kiválasztani azokat, akik részt tudnak rajta venni, és eredményeket tudnak produkálni. A gyerekeknek nagyon tetszettek a versenyszámok, nagyon élvezték a dolgot. Kicsit megszeppentek, amikor ideértünk, hiszen mi csak 11-en jöttünk, a többiek pedig komoly szurkolótábort is hoztak magukkal, de én bíztam bennük, mert tudtam, hogy van bennük akarat – mondja Stojanović Dániel, a laskói 3. és a 4. osztály tanító bácsija, aki büszkén újságolta azt is, hogy két kategóriában elsők lettek .

Bár a rendezvényre csak második alkalommal került sor, máris nemzetközinek tekinthető: a négy hazai iskola mellett a vajdasági Bácsmonostor a pécsi Miroslav Krleža Horvát Iskolaközpont csapata is eljött a versenyre, sőt komoly szurkolótábort is hoztak magukkal.

– A harmadik osztályból 24-en jöttünk, mivel a negyedikesek éppen egy felmérőt írtak. Szurkolókat is hoztunk. Egyébként mi még nem vettünk részt ilyen versenyen, de úgy látom, hogy a gyerekek nagyon élvezték – nyilatkozta Bogárdi Eszter, a pécsiek tanitó nénije.

A rendezvény célja megszerettetni a régi sportokat a gyerekekkel, ugyanakkor szórakozási, ismerkedési lehetőséget teremteni számukra.