Régi baranyai mesterségek

0
148
10_killitas_plmonostor_regi_mesters_2

Pélmonostor – A Baranyai Idegenforgalmi Közösség által szervezett Baranyai ősz című rendezvénysorozat keretében a fenti címmel nyílt múlt csütörtökön képkiállítás.

A kiállítás szervezői a pélmonostori Baranya Fotóklub, valamint a HMDK pélmonostori alapszervezete voltak, a tárlatot a város első embere, Dobos Ivan nyitotta meg.

– A HMDK pélmonostori szervezete azon van, hogy minden olyan városi megmozdulásnak a részese legyen, amely a baranyai hagyományok megőrzését, illetve megörökítését szolgálja. Nagyon jó a kapcsolatunk a fotóklubbal. Egyébként szervezetünk háza táján az ősz igencsak mozgalmas lesz, hiszen az immár hagyományos októberi Magyar Filmnapok mellett – a zágrábi Kisebbségi Tanács anyagi támogatásának köszönhetően – az 1956-os forradalomra való emlékezés jegyében egy alkalmi művésztábort és kiállítást szervezünk, novemberben pedig az ugyancsak hagyományos Márton-napi ünnepségre kerül sor, decemberben pedig az adventi előkészületekre – nyilatkozta lapunknak Jankovics Róbert, a HMDK pélmonostori szervezetének alalnöke.

Ezzel a kiállítással, amelyet nemsokára a mohácsi közönség is megtekinthet, hivatalosan is lezárult az idei Baranyai ősz című rendezvénysorozat.