A Rákóczi Szövetség idén is támogatta a magyar iskolába iratkozókat

0
290

A Rákóczi Szövetség beiskolázási programja keretében Horvátországban is kiosztotta az egyszeri beiskolázási ösztöndíjakat azoknak a szülőknek, akik szeptemberben magyar tannyelvű általános iskolába íratták első osztályos gyereküket.

A magyarországi Rákóczi Szövetség mindig is támogatta a Kárpát-medencei magyarságot a megmaradásáért folytatott küzdelmében, különös hangsúlyt fektet a külhoni magyar oktatásra és kultúrára. A beiratkozási ösztöndíjprogramot a 2000-es évek elején indították azzal a céllal, hogy ezzel is segítsék azokat a szülőket, akik magyar iskolába íratják gyereküket. A tízezer forintos (250 kúnás) egyszeri beiskolázási támogatásokat a napokban osztották ki a horvátországi magyar iskolákban.

– Magyar oktatás nélkül nincs magyar jövő, ezért is fontos, hogy minél több szülő írassa magyar intézménybe gyerekét – mondta Andócsi János, a Rákóczi Szövetség horvátországi szervezetének elnöke, aki hozzátette, hogy a jövő esztendőben is támogatni fogják azokat a szülőket, akik magyar iskolába íratják gyermekeiket.