Program za starije osobe kako se ne bi osjećali usamljenima

18

Vijeće mađarske nacionalne manjine Općine Kneževi Vinogradi organiziralo je za umirovljenike iz Suze poslijepodnevno druženje u Kossuth kući.

Vijeće mađarske nacionalne manjine Općine Kneževi Vinogradi, na čelu s Jožefom Kozarom, uvijek je smatralo važnim voditi brigu o starijim osobama. Kako je rekao čelnik Vijeća, u selima Općine stanovništvo je većinom starije dobi, preko 65 godina.

-Među njima, više njih žive sami, nemaju s kime niti porazgovarati. Vijeće, sada već tradicionalno, godišnje organizira okupljanje umirovljenika u više naselja Općine, čime želimo malo popuniti praznine u životu starijih osoba, kako bismo im unijeli malo raznolikosti u svakodnevicu i da se ne osjećaju tako osamljeno – izjavio je za naš list Jožef Kozar.

U Suzi su 07. listopada organizirali poslijepodnevno druženje s večerom u Kossuth kući. Svi su se dobro osjećali, sudionici su razgovarali i malo se udaljili od svakodnevnih briga. Program namijenjen umirovljenicima, uskoro će se nastaviti i u drugim naseljima općine.

Prijevod: Šandor Jakab

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.