Predsjedništvo krovne organizacije donijelo je odluku: DZMH podržat će Andreja Plenkovića za premijera

13

Predsjedništvo Demokratske zajednice Mađara Hrvatske održalo je u subotu, 4. svibnja, sjednicu na kojoj su raspravljali o aktualnostima, između ostaloga analizirali su i rezultate parlamentarnih izbora.

Na sjednici održanoj u konferencijskoj dvorani medijskog centra DZMH u Bilju riječi je bilo o aktualnostima, a među njima i o rezultatima parlamentarnih izbora.

Predsjednik DZMH, Róbert Jankovics u svezi rezultata rekao je kako se oni uglavnom podudaraju s onima od prije četiri godine, što znači da će Mađari ponovno imati snažan mandat u Zagrebu, te da će zahvaljujući glasovima, on biti zastupnik s najjačim legitimitetom. I ovim putem zahvalio je svima koji su tražili mađarski glasački listić, ali i aktivistima i članovima predsjedništva.

– DZMH nastaviti će i završiti započete projekte u korist zajednice, no za to je potrebno što prije uspostaviti stabilnu i funkcionalnu vladu u Hrvatskoj. Predsjedništvo je donijelo odluku i o tome kako će DZMH podržati mandatara Andreja Plenkovića za premijera – izjavio je nakon sjednice Róbert Jankovics.

Jankovics: Odluka DZMH bila je očekivana i logična

– S premijerom Andrejem Plenkovićem razvili smo partnerski odnos u proteklih 7 i pol godina, tijekom njegova premijerskog mandata, dobro smo se razumjeli, a Vlada Hrvatske poduprla je realizaciju prioriteta DZMH prilagođenu potrebama Mađara u Hrvatskoj. Stoga je odluka o novoj potpori bila očekivana i logična. Nakon primanja premijerskog mandata od predsjednika Republike Zorana Milanovića, slijedi još jedna važna zadaća: pisanje programa Vlade, kao i donošenje odluka vezanih uz kadrovska pitanja – izjavio je za naš list Róbert Jankovics, saborski zastupnik, predsjednik DZMH.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.