Povratak u „krvotok” mađarske mladeži  Karpatskog bazena

22
Mohácsy István, Tarnai Attila, Gáspár Kolos, Bonet Stefan

Stefan Bonet, predsjednik Udruge mladih Ács Gedeon iz Suze i Attila Tarnai, izaslanik DZMH razgovarali su, u ime mađarske mladeži u Hrvatskoj, s Istvánom Mohácsyjem, potpredsjednikom Fidelitasa, u Budimpešti.

István Mohácsy, potpredsjednik političke mladeži Fidelitasa i Kolos Gáspár, voditelj kabineta za nacionalnu politiku primili su na radnom ručku Stefana Boneta, predsjednika Udruge mladih Ács Gedeon iz Suze i Attilu Tarnaija, izaslanika DZMH, koji su predstavljali zajednicu mladih Mađara u Hrvatskoj.

Razgovaralo se o tome kako se mladi Mađari u Hrvatskoj proteklih godina nisu predstavljali na nacionalnoj razini na forumima za mlade u Mađarskoj i u Karpatskom bazenu.
– Na sastanku sam rekao da bismo voljeli promijeniti tu situaciju, želimo da se mladi Mađari u Hrvatskoj ponovno organiziraju na državnoj razini i da se vratimo u „krvotok” mađarske mladeži u Karpatskom bazenu – izjavio je za naš list Stefan Bonet.

Predstavnici Fidelitasa saslušali su izvješće o trenutnom stanju i planovima mađarske mladeži u Hrvatskoj. Izaslanici mađarske mladeži Hrvatske dobili su poziv na ljetnu akademiju u Slovačkoj, a Stefan Bonet predao je Istvánu Mohácsyju pozivnicu Roberta Jankovicsa, saborskog zastupnika Mađara u Hrvatskoj, na središnju proslavu blagdana 15. ožujka u organizaciji DZMH.

Na sastanku se istaknulo da između mladeži DZMH i Fidelitasa već dugo postoji dobar, prijateljski odnos, te  da strane vjeruju u nastavak suradnje kako bi mladi Mađari u Hrvatskoj ponovno postali dijelom uspješne prekogranične suradnje.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.