Povijesni uspjeh vardaračkog nogometa: dospjeli su u županijsku prvu ligu

25

Prvi puta u svojoj povijesti dugoj 74 godine, Nogometni klub Vardarac je, u dvoboju protiv Radničkog iz Dalja, kao pobjednik dospio u županijsku prvu ligu. „Ciljevi su nam sada porasli, nije mala stvar dva puta zaredom biti prvak“ – izjavio je za naš list Dario Kiš, sportski direktor, dodajući, kako uspjeh prve ekipe motivira i mlade.

Mađarski nogomet, je prošli tjedan imao velike uspjehe, naime zahvaljujući predivnom pogotku reprezentativca Attile Fiole mađarska reprezentacija odigrala je neriješeno sa svjetskim prvacima, francuzima, na Europskom prvenstvu.

 Istovremeno, u našoj maloj zajednici se možemo radovati uspjehu vardarčana.

Nakon što je prva ekipa nogometnog kluba iz Vardarca preuzela vodstvo županijske druge lige, nije bilo vremena za slavlje, trebalo se pripremati za dvoboj sa klubom Radnički iz Dalja. Vrhunac toga je bio prolazak u županijsku prvu ligu.

Ekipa iz Dalja dvije je godine nepobjediva, a koje je u prvoj utakmici ekipa iz Vardarca pobijedila 1-0 pogotkom Andreja Čaušića. Igrač sa prvoligaškim iskustvom u Mađarskoj se ovog proljeća pridružio klubu iz Vardarca. Druga utakmica u gostima završila je neriješeno, ali je i to bilo dovoljno za prolazak Nogometnog kluba Vardarac. Na ovome dvoboju je Žan Drahotuski priskrbio dva pogotka vardarčanima.

Nakon dramatične borbe, koju je do kraja pratio i navijao i saborski zastupnik Róbert Jankovics koji je ujedno i jedan od pokrovitelja nogometnog kluba iz Vardarca, uslijedilo je slavlje dostojno pobjede – vardarčani su svoju ekipu dočekali velikim ovacijama.

-Ovim rezultatom smo dospjeli u županijsku prvu ligu, što je naša ekipa uspjela prvi puta u 74 godine. U županijskoj prvoj ligi će nam trebati još veći rezultati, ali mislim da imamo izvrsnu ekipu koju čine talentirani mladi i iskusni stariji igrači. Ciljevi su nam sada još veći, a to nije ništa manje od toga da opet budemo prvaci – izjavio je za naš list Dario Kiš, sportski direktor NK Vardarca.

Dodao je kako uspjeh prve ekipe motivira i mlađe generacije, toliko bi ih voljelo nositi boje Vardarca da će pokrenuti i novu ekipu (uzrast 8-10 godina).

Osim toga smo od Darija doznali, kako sad već tradicionalni memorijalni turnir planiraju za sredinu kolovoza na koji bi pozvali više poznatih klubova velike povijesti.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.