Povijesni sportski uspjeh: NK Vardarac pobjednik je Kupa Baranje

80

Sportski događaj održan je u srijedu u Duboševici, gdje je Nogometni klub Vardarac odnio pobjedu protiv NK Jovan Lazić iz Bolmana.

Nogometni klub Vardarac osnovan je 1947. godine. Od svoga osnutka, pa sve do sada je po prvi puta dospio u finale Kupa Baranje, a to što je osvojio naslov prvaka, (novi) povijesni je trenutak kluba.

-Nakon što smo pobijedili dva vrlo jaka protivnika, klub iz Meca i sastav Športskog nogometnog kluba Baranja-Belje iz Belog Manastira, sada smo u srijedu, na teren u Duboševici, izašli protiv NK Jovan Lazić iz Bolmana i pobijedili zahvaljujući znanju, upornosti, uigranosti našeg tima – izjavio je za naš list Dario Kiš, jedan od čelnika NK Vardarac.

S nogometnim timom slavila je ogromna navijačka skupina

Dodao je, kako je na utakmici bilo iznimno dobro ozračje, za njihove navijače organizirali su i prijevoz autobusima, ali puno njih je išlo i vlastitim automobilima kako bi bodrili klub. Borbeni duh navijača uveliko je motivirao igrače i pridonio uspjehu nogometnog tima, tako su na kraju utakmice navijači, igrači, članovi kluba zajedno mogli proslaviti „zajednički rezultat“.

To što je Nogometni klub Vardarac, od svoga osnutka, po prvi puta osvojio Kup Baranje, ogroman je uspjeh, kojeg svatko smatra osobnim unutar kluba i u krugu simpatizera. Nakon osvajanja kupa, novi cilj je pobjeda protiv pobjednika kupa druge regije, nakon čega slijede najbolji nogometni klubovi države.

-Očekivanja su velika, ali mi težimo najboljim rezultatima, naprijed Daróc! – rekao je na kraju utakmice Dario Kiš, kojeg je uspjeh njegove momčadi ispunio optimizmom.

NK Vardarac je ponos Mađara u Hrvatskoj

Svi Mađari u Hrvatskoj mogu biti ponosni na mađarsku nogometnu momčad u zeleno-bijelom dresu, već i prije smo za njihove uspjehe posljednjih godina koristili izraz „povijesni“. „Ispisali su povijest“ kada su 2021. ušli u prvu županijsku ligu i u lipnju 2022., kada su postali pobjednicima županijske prve lige.

U misiju kluba spada i probuditi u djeci i mladima ljubav prema sportu. Taj cilj već sada mogu označiti ispunjenim: veliki broj djece čini početničke i predpočetničke timove u NK Vardarac, jer ih motiviraju uspjesi odraslih momčadi. I mlađe generacije su se više puta dokazale na terenu, posljednji puta, početkom godine, na malonogometnom turniru u Belom Manastiru, gdje su ponovno postali prvaci i time obranili naslov.

Nadamo se da ćemo i u budućnosti još puno puta slušati o NK Vardarcu i želimo im da postignu sve svoje zacrtane ciljeve.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.