Popularnost manifestacije je nenadmašiva, mnogi su već prošle godine rezervirali smještaj

VINSKI MARATON U ZMAJEVCU 2022.

0
12

Vinski maraton u Zmajevcu, bez dvojbe, najveća je i najupečatljivija manifestacija Baranje vezana uz vino, ove godine održat će se 23-24. rujna. Neprestano stižu rezervacije na maraton sa svih strana svijeta, tako i ove godine, očito, u surduke mogu staviti natpis NAPUNJENO.

Bez pretjerivanja se može reći da, na dvodnevni festival vina, posjetitelji pristižu sa svih strana svijeta. Niti ove godine neće biti drugačije, glavni organizator, Kristijan Horvat, rekao je kako uzimajući u obzir statističke podatke prethodnih godina, online prijava je već sada premašila prethodne godine, tako da je definitivno sigurno kako će kapaciteti i ove godine doseći svoje granične vrijednosti.

-Možemo reći i to kako je u prijašnjim godinama najveći broj posjetitelja bilo na jedan dan manifestacije, sada najveći broj posjetitelja želi sudjelovati u događanjima u surducima oba dana. A, rezervacije smještaja su počele davno prije online registracije, mnogi su već prošle godine rezervirali za ovu. Iz prijava se vidi i to, da je polovica prijavljenih posjetitelja ona koja se vraća opet. Mnogi dolaze grupno, ima grupa koja je prošle godine brojala sedam osoba, a sada dolaze se više od sedamdeset osoba – rekao je glavni organizator.

I ove godine posjetitelje na dvodnevnu svečanost vina očekuje raznolik prateći program i bogata gastro ponuda

Manifestacija će, kao i do sada, biti dvodnevna. Osim uobičajenog maratona i sada će biti tzv. premium vinski maraton, koji će se i ovaj puta održati u petak.

Kristijan Horvat

-Ove godine ćemo i otvorenje održati u petak i tada će se održati i nastup folklornih skupina. Ponudu će, osim domaćih vinara, obogatiti vinari iz Makedonije i Mađarske. U sva tri reda vinskih podruma, biti će štandova sa rukotvorinama, posjetitelje će očekivati gastro ponuda, ali smo se pripremili i bogatim kulturnim i zabavnim programom. Imat ćemo i mađarskog i makedonskog slavnog gosta. Uspjeli smo pozvati i jednog poznatog koktel majstora, Denisa Vlahovca, koji će oba dana posjetitelje oduševljavati posebnim vinskim koktelima – nabraja Kristijan Horvat.  

I ove godine će DZMH biti veliki sponzor manifestacije, naime, riječ je o takvom događanju koje čini poznatim imena vinskih podruma s podnožja Banske kose.

Róbert Jankovics: Zahvaljujemo Zmajevčanima njihov ogroman rad!

DZMH kao sponzor i suorganizator rado očekuje svakoga na Vinskom maratonu u Zmajevcu. I oni koji ne dolaze na maraton, nego samo na malo isključivanje od svakodnevice vikendom u Zmajevačkim surducima, sa sigurnošću mogu biti dijelom jedne lijepe i bogate manifestacije. Za nas je važno što i hrvatska i mađarska vlada financijski podupiru manifestaciju, pa tako i u ova krizna vremena može biti na visokom nivou.

Zahvaljujemo Zmajevčanima njihov ogroman rad, koji ulažu u organizaciju ove manifestacije, nadam se i vjerujem da ćemo biti dostojni toga.