Pomoć OŠ Korođ i prvašićima

0
7

Ove je godine Vijeće mađarske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije prvašićima OŠ Korođ poklonila paket školskih pribora te je pružila potporu i obrazovnoj ustanovi.

Jedna od prioritetnih zadaća Vijeća mađarske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije je podupiranje mađarskog obrazovanja u županiji. Redovito podupire prvašiće OŠ Korođ i već nekoliko godina zaredom kupuje potrebne udžbenike za njih.

– Posljednje dvije godine su učenici udžbenike dobivali besplatno, te smo sukladno tome za prvašiće sastavili paket školskih pribora kako bismo zahvalili roditeljima što su odabrali mađarsku školu. Znamo koliko je škola važna u životu naselja, a opstanak ustanove ovisi o odluci lokalnih roditelja – kaže predsjednica mađarske manjinske samouprave Vukovarsko-srijemske županije, Rozalija Jakumetović koja je još dodala kako su i samoj školi pružali potporu.

Voditeljica OŠ Korođ, Diana Palinkaš, rekla je da su zahvalni na potpori lokalne vlasti, jer svote koje su im na raspolaganju mogu trošiti samo namjenski. Iz novčanih sredstava Vijeća mađarske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije financirat će jedan od svojih projekata i proširiti svoj asortiman školskih pribora.

Inače, Vijeće mađarske nacionalne manjine podupire i one škole u županiji u kojima postoji mogućnost pohađanja sata njegovanja mađarskog jezika te organizira izlete, kazališne predstave učenicima mađarskog jezika i prije Božića daruje im paket slatkiša. Ovu aktivnost nastaviti će i u budućnosti.