Plesni kamp u Pomeru odlična je prilika za team building

19

U Kulturnom centru u Pomeru u Istri, prošloga tjedna boravila je plesna skupina Čardaš iz Suze, a ovoga tjedna dječja folklorna skupina DZMH ogranka Beli Manastir, Csillagszeműek.

Članovi folklorne skupine Čardaš, kao i prošle godine, i ove su sa sobom u kamp u Pomeru ponijeli svoju narodnu nošnju. Ne samo iz razloga jer je lakše vježbati u plesnim cipelama i čizmama, nego su za vrijeme tamošnjeg boravka nastupali pred publikom.

-Publici koja sa sastojala od turista i mještana, predstavili smo se na jednoj pozornici na otvorenom u blizini plaže. Plan nam je bio otplesati jednu koreografiju ali, pošto su nam uzvratili velikim pljeskom, zaplesali smo još jednom na naše zadovoljstvo a i publike – rekla je za naš list Glorija Fica, aktivna članica skupine, te dodala kako su se osjećali dobro, dobra je bila ekipa, kao i raspoloženje, za sve to savršeno mjesto osigurava Mađarski jezični i kulturni centar Kralj Salomon DZMH.

Folklorni skupina Čardaš nedavno je dobila nove članove koji se tek trebaju priviknuti na tim, uglavnom su na plesnim probama uvježbavali stare koreografije.

Dječja folklorna skupina iz Belog Manastira radi na novoj koreografiji

Dječja folklorna skupina DZMH ogranka Beli Manastir, Csillagszeműek, u Pomeru boravi ovoga tjedna. Mali plesači prije su već nastupali u Splitu i u Rijeci, ali ta putovanja su bila najviše dva-tri dana, ovo je bilo prvi put da su od kuće otišli na duže vrijeme, na tjedan dana.

-Naša skupina sada radi na novoj koreografiji, ovaj kamp je dobra prilika kako bi mogli završiti uvježbavanje plesa, kojeg ćemo po planovima uskoro predstaviti publici. Osim toga, budući da postoji značajna dobna razlika unutar grupe, također održavamo zajedničke radionice u večernjim satima kako bismo još više zbližili naše članove – izjavila je za naš list Emeše Ferenc Ilić, voditeljica skupine iz Belog Manastira.

Pored plesa, na programu se nalaze i kupanje te ekskurzije, posjetili su Pulu kako bi pogledali znamenitosti grada.

Mađarski jezični i kulturni centar Kralj Salomon, kojim upravlja DZMH, nalazi se na južnom dijelu Istarskog poluotoka, u Pomeru, udaljenom tek nekoliko kilometara od Pule. Tijekom ljeta, iz tjedna u tjedan ovdje se izmjenjuju mađarske folklorne skupine – o tome u našem listu redovno izvještavamo – kako bi pored razonode učili plesove, razvijali se, kako bi se formirali u skupinu, a svim tim rezultatima može se uvjeriti i mađarske publika (i ne samo mađarska) na raznim kulturnim programima i smotrama.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.