Pirityiné Szabó Judit horvátországi látogatása

200
07-pirityin

Május 20-án, múlt pénteken a HMDK vendégeként vidékünkön járt a magyar Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője, Pirityiné Szabó Judit, aki a HMDK vezetőivel tárgyalt, valamint ellátogatott Szlavónia több településére is.

A HMDK vezetőivel tartott megbeszélések mellett Pirityiné időt szakított arra is, hogy személyes betekintést nyerjen a szlavóniai magyarság megmaradását garantáló infrastrukturális befektetések jelenlegi folyamatába, valamint a jövőbeli tervekbe.

Így Szentlászlón találkozhatott a Petőfi Sándor MKE, valamint a helyi HMDK-alapszervezet elnökeivel, Lapis Jánossal és Kelemen Dezsővel, akik munkatársaikkal együtt bemutatták a kultúrotthon tatarozási munkálataiban eddig elért eredményeket és jövőbeli terveiket.

Idő hiányában ez alkalommal csak itt, Szentlászlón találkozhatott a Kórógyon működő magyar civil szervezetek vezetőivel, akik beszámoltak neki a nagy múltú magyar település mai problémáiról.

Az út Szentlászlóról az Erdődi járásba vezetett, ahol a helyi Petőfi Sándor MKE, a járási magyar kisebbségi önkormányzat, a helyi választmány, valamint a helyi HMDK-alapszervezet vezetői, Hugyik Imre, Móger László, Loboda Mátyás és Pap Tibor fogadták főosztályvezető asszonyt, és ismertették vele a helyi kultúrotthon további építésével kapcsolatos gondokat.

Körútja befejeztével – amelyre elkísérte a HMDK ügyvezető elnöke, Jankovics Róbert –  főosztályvezető asszony részt vett a HMDK Pélmonostoron tartott alkalmi összejövetelén.