Pélmonostori festőműhely szerteágazó tematikával

64

A HMDK pélmonostori alapszervezetének művészeti szekciója a hétvégén festőműhelyt szervezett székhelyén „Győzzük le a hazugságot, éljük az életet!” mottóval.

A pélmonostori HMDK-egyesület szerteágazó tevékenységet folytat. Keretei között festőszakkör is működik, amely korábban rendszeresen szervezett amatőr képzőművészeti alkotótáborokat. Amikor az egyesület új székházába költözött, a szekció ideiglenesen szünetelt, egy évvel ezelőtt azonban újraalakultak Horvát Adriánnal az élen, aki maga is alkot, fest, szobrászkodik, de fotózással is foglalkozik.

– Legutóbbi műhelyfoglalkozásunkra szombaton került sor „Győzzük le a hazugságot, éljük az életet!” mottóval, melyen nyolcan vettek részt. Az alkotások témái változatosak, volt, akit a baranyai táj ihletett meg, de megjelent a témák között a koronajárvány, a környezetszennyezés és a Márton-nap is – nyilatkozta lapunknak Horvát Adrián.

Az egyesület megvendégelte az alkotókat, és az alapanyagot is biztosította a munkához, az elkészült képek pedig az egyesület tulajdonát képezik.

Az eseményen jelen volt Kovács Ferenc, a pélmonostori HMDK-alapszervezet vezetője is.