Pélmonostor: szimpózium a kulturális rendezvényekről

0
39

Szombaton a pélmonostori Magyarok Otthonában került sor a Drávaszögben működő HMDK-tagszervezetek első szimpóziumára, melynek fő témája a rendezvényszervezés és az önkormányzatokkal való együttműködés volt.

A HMDK legtöbb tagszervezete a Drávaszögben működik. Ezen szervezetek aktivitását jól tükrözi, hogy a horvát-baranyai rendezvények kétharmadát magyar szervezetek hozzák tető alá. Ebből adódóan elengedhetetlen a folyamatos egyeztetés és az egymás közti koordináció. A szombati találkozó kiváló alkalom volt erre, illetve arra, hogy az önkormányzatokkal való együttműködés módozatairól és az esetlegesen felmerülő problémák megoldásáról is szó essen.

A rendezvény előadói Jankovics Róbert parlamenti képviselő, Matijević Olivér, a HMDK ügyvezető elnöke és Prosszer Horvatin Szanella HMDK-titkár voltak.

– Fontosnak tartjuk, hogy egyesületeink koordináltan működjenek, hiszen így elkerülhetők az esetleges problémák, az események ütközése – mondta Matijević Olivér, a HMDK ügyvezető elnöke, aki hozzátette, hogy a szombati szimpóziumon sikerült választ találni minden felmerülő kérdésre.

A rendezvény a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásával valósult meg.