Pélmonostor: az eddigi legtömegesebb halfőzőverseny

0
85

Kétszázötven bográcsban főtt a hal az ország legnagyobb halfőzőversenyén a Drávaszög egyetlen városi rangú településén, Pélmonostoron. A HMDK pélmonostori alapszervezete és a Magyar Katolikus Nőegylet is versenyzett.

Pélmonostoron kerül sor az ország legnagyobb halfőzőverse-nyére, amely idén saját méreteihez képest is rekordot döntött: összesen 250 bográcsban főtt a halpaprikás. A résztvevőknek nem volt szerencséjük az időjárással, mert a rendezvény szinte teljes ideje alatt esett az eső, ez mégse vette el senkinek sem a kedvét.

A gasztronómiai eseményen, szokásaikhoz híven, pélmonostori magyar egyesületeink is részt vettek: a HMDK pélmonostori alapszervezete három, a magyar katolikus nőegylet egy bográccsal nevezett be a versenyre.

– Összesen negyvenfős a társaságunk, elsősorban azért vagyunk itt, hogy ápoljuk a kapcsolatokat az egyesületen belül, és hogy jól érezzük magunkat. Visszajáró résztvevői vagyunk a pélmonostori halfőzőversenynek, mint ahogy sok más hasonló régióbeli eseményre is benevezünk – nyilatkozta lapunknak Kovács Ferenc, a pélmonostori HMDK-alapszervezet elnöke, hozzátéve, igyekeznek figyelemmel kísérni a város által szervezett programokat.