Pedagoški forum nagradio je 36 istaknutih učenika

0
40
Vörösmart

Forum mađarskih prosvjetnih djelatnika (FMPDH) u Hrvatskoj krajem listopada oglasio je natječaj za talentiranu djecu pod nazivom „Znanjem do lakšeg prosperiteta“, koji je nedavno završen. Kao rezultat natječaja nagrađena su 33 učenika osnovnih škola i 3 učenika srednjih škola, dobili su poklon paket nastavnih pomagala te igara za razvoj vještina.

FMPDH osnovan je 2016. godine na inicijativu prosvjetnih djelatnika u obrazovanju na mađarskom jeziku u Hrvatskoj. Tijekom proteklih godina, Forum je imao važnu ulogu u očuvanju interesa mađarskih prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj i osiguravanju uvjeta za stručni razvoj, kao i u očuvanju obrazovanja na mađarskom jeziku, njegovoj promociji u široj javnosti, u čijem interesu su organizirana brojna usavršavanja i programi.

Lug

I matična zemlja im dodjeljuje učinkovitu pomoć kao priznanje za njihov rad i trud. Pedagoški forum je član dulji niz godina na takozvanoj listi ustanova od nacionalne važnosti i već neko vrijeme je partner Državnog tajništva nacionalne politike Mađarske u različitim programima.

Osijek

FMPDH brojnim programima i pomagalima pomaže opstanku obrazovanja na mađarskom jeziku. Organiziraju stručna usavršavanja prosvjetnim djelatnicima, a učenicima razne smotre i natjecanja.

-Nastojimo različitim načinima nagraditi dobre učenike i iz toga razloga već godinama objavljujemo natječaj pod nazivom Znanjem do lakšeg prosperiteta – rekao je Kristijan Palinkaš, voditelj ureda FMPDH i koordinator programa, dodajući kako se program ostvaruje uz potporu Zaklade Bethlen Gábor.

Korođ

Na natječaj su se mogli prijaviti učenici viših razreda osnovne (6 – 8. razreda) i srednje škole (2 – 4. razreda), koji uče na mađarskom jeziku, dobrih su sposobnosti i postigli su istaknute obrazovne rezultate. Uvjetima natječaja udovoljilo je 36 prijavljenih. Uspješnim učenicima ovih dana su isporučeni poklon paketi nastavnih pomagala i igara za razvoj vještina.