Pedagógusoknak a tehetséggondozásról

176
07-tovbkpzs

Eszék – A Pedagógiai Intézet eszéki kirendeltségének szervezésében augusztus 26-án a magyar iskolaközpontban a horvátországi magyar pedagógusok szakmai továbbképzésen vettek részt, ahol a fő téma a tehetséggondozás volt.

A horvátországi magyar pedagógusok az elmúlt években számos témakörben hallhattak előadásokat és lehettek résztvevői a különböző műhelyeknek a Pedagógiai Intézet eszéki kirendeltségének a szervezésében. Szó volt például a konfliktuskezelésről, de a tantervtervezésről és a stresszoldásról is, legutóbb pedig a tehetséggondozás témáját jártuk körül. A résztvevőknek a téma kiváló ismerője, a tatabányai Hetzmanné Begola Anna tartott előadást A tehetség felismerése és azonosítása címmel.
– Az utóbbi időben leginkább a gyengébb képességű gyerekek felzárkóztatásával foglalkoztunk, így háttérbe szorult a tehetséggondozás, ezért úgy gondoltam, hogy soros összejövetelünkön  ezzel  a témával foglalkozunk. A horvátországi magyar pedagógusok zöme eljött az eszéki iskolaközpontba, és elégedettek voltak a továbbképzéssel – nyilatkozta lapunknak Varga Erna tanügyi főtanácsos, a program szervezője.

A továbbképzést megtisztelte jelenlétével a Baranyai Pedagógiai Szolgáltatók Központjának igazgatója, Kucsanda Ibolya asszony, akinek a segítőkész együttműködéséért hálásak a horvátországi magyar pedagógusok.