Pécsi jutalomkirándulás a szorgalmas kopácsiaknak

101

Pécs városába és annak állatkertjébe látogattak a kopácsi kicsik és nagyok vasárnap, ezen a kiránduláson pihenték ki a legnagyobb szabású rendezvényük utáni fáradalmaikat.

A HMDK kopácsi alapszervezete rendszeresen szervez kirándulásokat a falubeliek számára. A legutóbbinak, a pécsinek az egyik célja az volt, hogy egy kicsit megpihenjenek a halásznapok előtt, alatt és után végzett kimerítő munkát követően. A városlátogatást egybekötötték egy állatkerti kirándulással, ami a gyerekek jutalma volt, akik ugyancsak kivették a részüket a halászfesztivállal kapcsolatos teendőkből. Idén ugyanis a kopácsi szülők és a gyerekek együtt készítették el a különféle otthoni díszeket, hűtőmágneseket, népi játékokat stb. A helybéli Szarvas Vadásztársaság a rendelkezésükre bocsátott egy standot, a gyerekek pedig a látogatók által egy-egy tárgyért felajánlott összegeket szépen összegyűjtötték. A kopácsi gyerekek ügyességének a hírére a pécsi állatkert illetékesei biztosították számukra a belépőjegyeket.

A pécsi kirándulás a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.