Pécsett jártak a sepseiek

0
73

A HMDK sepsei alapszervezetének tagjai a múlt hét végén egynapos pécsi kiránduláson vettek részt. Többek között ellátogattak a Zsolnay Múzeumba, majd a napot a nemzeti színházban zárták.

A HMDK sepsei alapszervezete rendszeresen szervez tartalmas ismeretbővítő kirándulásokat a helyiek számra, melyek egyben a közösség összekovácsolódását is segítik. Így többek között a Zrínyi-emlékév kapcsán már jártak Szigetváron, megnézték az ottani várat és a Zrínyi-emlékművet, korábban pedig ellátogattak Budapestre is, ahol a magyar főváros nevezetességeivel ismerkedtek.

– Sajnos a koronavírus-járvány miatt magyarországi kirándulásokat egy ideig nem tervezhettünk. Most végre újra alkalmunk nyílt utazni. A hétvégén Pécsre látogattunk el, ahol egy sétát tettünk, megnéztük a város központjában található nevezetességeket, ellátogattunk a Zsolnay Múzeumba, majd a napot a Nemzeti Színházban zártuk, ahol A miniszter félrelép című darabot néztük meg – mondta Sipos Zoltán, a HMDK sepsei alapszervezetének elnöke, aki hozzátette, hogy nagyon hiányzott már az effajta program az embereknek, így hamarosan egy újabb kirándulásra is sort fognak keríteni.

A pécsi program költségeit a Bethlen Gábor Alap támogatásából fedezték.