Pásztor István bízik abban, hogy Vučić győzelmével tovább javul a vajdasági magyarok helyzete

0
372

Pásztor István az elnökválasztás éjszakáján értékelte az eredményeket. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke bízik abban, hogy Aleksandar Vučić győzelmével tovább javul a vajdasági magyarok helyzete.

A Pannon Televízió stúdiójában Pásztor István elmondta, Aleksandar Vučić győzelme az elnökválasztáson a bizonyíték arra, hogy a vajdasági magyarok helyes döntéseket tudnak hozni. A VMSZ elnöke hozzátette, a vajdasági magyarok számára előnyt jelent Aleksandar Vučić államfővé választása. „Előnyére válik a vajdasági magyar közösségnek is, mert a koalíciós szerződésben vállalt közös kötelezettségek megvalósítása szempontjából, úgy gondolom, hogy erősebbek leszünk és könnyebben tudjuk a célkitűzéseket megvalósítani. Beigazolódott, hogy jól döntöttünk, és hogy a vajdasági magyarok racionális döntéseket tudnak hozni, és erre rendkívül büszke vagyok” – hangoztatta.

A pártelnök a kisebbségi jogok kérdéskörében is javulást vár a következő időszakban. „Arra számítok, hogy a választások után a parlament elkezd normálisan működni, és mindazok a kérdések, amik a koalíciós megállapodás részét képezik, hamarosan parlament elé kerülnek, törvénytervezet formájában. Hogy milyen irányba kell ezeket rendezni, azt gondolom, hogy ebben a pillanatban letisztázott egyrészről a kisebbségi akciótervben, másrészt abban a koalíciós megállapodásban, amit tavaly augusztusban a Haladó Párttal kötöttünk” – jelentette ki a pártvezető.

Pásztor István a beszélgetés során hangsúlyozta, Aleksandar Vučić győzelmétől elsősorban a vajdasági magyarok gazdasági helyzetének javulását várja. A VMSZ és a Tartományi Képviselőház elnöke szerint az infrastrukturális fejlődés tekintetében is gyors előrelépés várható. (Pannon RTV)