PARLAMENTARNI IZBORI 2020: Kandidat DZMH dobio je rekordan broj glasova

U Saboru će i naredne četiri godine Robert Jankovics predstavljati Mađare u Hrvatskoj.

0
31

Kandidat DZMH-a, Robert Jankovics dobio je rekordan broj glasova na izborima 5. srpnja, a svojim radom i izvrsnim rezultatima posljednjih godina uspio se po prvi put kandidirati kao jedini kandidat za zastupnika mađarske manjine. Ovo nikada prije nije viđeno u povijesti Mađara Hrvatske. Ukupno je dobio 2.807 glasova.

Ove godine su kandidati Demokratske zajednice Mađara Hrvatske (DZMH) prikupili rekordan broj potpisa, prije ni približno toliko nitko nije prikupio – 3617 Mađara je potpisao kandidaturu para Jankovics-Matijević u svega 6 (šest) dana. Ova izvanredna razina podrške nastavila se 5. srpnja, na dan izbora, a Robert Jankovics je sada dobio čak više glasova nego prije četiri godine. Na parlamentarnim izborima dosad nitko nije prikupio 2.807 glasova.

DZMH je posljednjih tjedana učinila sve kako bi mobilizirala mađarsku zajednicu i s velikim brojem glasova dala snažan legitimitet svom zastupniku.

U dvije općine je DZMH postala najveća politička snaga

U dvije općine, i to u Općini Kneževi Vinogradi i Bilje je DZMH sve hrvatske političke stranke ostavila iza sebe.

Mađari su glasali u najvećem broju, Robert Jankovics zahvalio se biračima na ukazanom povjerenju

Legitimnost parlamentarne pozicije Roberta Jankovicsa povećava se činjenicom da su, kao i na prethodnim izborima 2016., Mađari glasali u najvećem broju u odnosu na udio nacionalnih manjina.

– Ovo je još jedna priča o uspjehu u povijesti DZMH. Hvala svima vama cijenjeni sunarodnjaci koji ste nam dali svoj glas i povjerenje. DZMH, Oliver Matijević i ja dobili smo u nedjelju ogromnu odgovornost, da nastavimo raditi za našu zajednicu. Posebna zahvala onima koji su usprkos karanteni i koronavirusnu smatrali važnim dati svoj glas za nas. Nastojat ćemo zahvaliti ovo neizmjerno povjerenju i u budućnost te svim svojim znanjem raditi na još ljepšoj, još boljoj budućnosti Mađara u Hrvatskoj – rekao je Robert Jankovics.