Paklenicán vendégszerepelt a dályhegyi tánccsoport

0
35

A dályhegyi Petőfi Sándor Kultúregyesület ifjúsági tánccsoportja a Sziszek-Monoszló megyei, Novska városhoz tartozó Paklenica település nemzetközi folklórfesztiválján vendégszerepelt május 14-én, szombaton.

A legdíszesebb horvátországi magyar népviselettel rendelkező hegyháti egyesületünk rendszeresen szerepel Novska városában és környékén. Többször felléptek már a városnapon és a paklenicai nemzetközi folklórszemlén is.

– Már jó tizenöt éve tart a kapcsolatunk az ottani kultúregyesülettel. Ennek a kapcsolatnak köszönhetően számos meghívást kaptunk/kapunk az ottani eseményekre, így szinte már baráti velük a viszonyunk, ők is gyakran vendégszerepelnek nálunk – mondta Hugyik Imre, a dályhegyi Petőfi Sándor Kultúregyesület elnöke, aki hozzátette, úgy tűnik, hogy lassan minden visszatér a régi kerékvágásba, folyamatosan érkeznek a meghívások. Látszik, hogy az embereknek már hiányoztak a rendezvények, a közösségi események, amelyeket az elmúlt két évben csak korlátozások mellett lehetett megszervezni, ezt egy-egy rendezvény látogatottsága is mutatja. A dályhegyi egyesület azért nem tétlenkedett az elmúlt időszakban sem, és további fejlesztéseket hajtottak végre a kultúrotthonon, így most már minden feltétel adott, hogy a lehető legmagasabb színvonalon őrizzék magyar kultúránkat, hagyományainkat.