Ovis évzáró Kopácson

882
ballagok
Vasárnap tartották a kopácsi Gólya óvoda évzáró ünnepségét a helyi kultúrotthonban.

Mint minden évben, idén is egy rövid évzáró műsorral készültek a kopácsi ovisok, amellyel elbúcsúztatták végzős társaikat is. A bellyei Gerle óvodához tartozó kopácsi tagozat óvodásai közül heten lesznek iskolások idén szeptembertől.

Az iskoláskorba lépő gyerekek búcsúzása évente ismétlődő érzelmi „megpróbáltatás” mind az érintett ovisok, mind az óvó néni számára.

– A gyerekek falubeliek, így további fejlődésüket is figyelemmel tudom majd kísérni – mondja Ruzsicska Ilonka óvónő, aki számára évről évre ez a legmeghatóbb pillanat, hiszen három-négy esztendő alatt szoros kapcsolat alakul ki közte és a kisgyerekek között.

A szépszámú közönséget a szülők látták vendégül a műsor után: házi készítésű süteményekkel, üdítővel és kávéval kínálták a résztvevőket, a „ballagók” pedig egy kis csomagot vehettek át.

Ruzsicska Ilonka elmondta, az óvodának 2001 óta már bérelt standja van a Kopácsi Halásznapokon, amikor is a szülők és a gyerekek által készített tárgyakat kínálják eladásra a látogatóknak, a bevételt pedig az óvodára, így például a végzősök ajándékaira fordítják. Ezt egészíti ki minden évben a kopácsi HMDK-alapszervezet. Farahó Zsolt, az alapszervezet elnöke elmondta, ezúttal egy-egy tolltartóval lepték meg a búcsúzó gyerekeket, ily módon segítve iskolakezdésüket.