Osztálytalálkozó 54 év után

245
11-osztalytalalkozo--2

Vörösmart, Mohács – A vörösmarti algimnázium 1957-ben végzett tanulói 2007 óta minden évben megszervezik osztálytalálkozójukat, az ideire augusztus 27-én Mohácson került sor.

A vörösmarti algimnázium 1957-ben végzett öregdiákjai az 50. évfordulón tartott összejövetelükön úgy döntöttek, hogy a továbbiakban minden év augusztusának utolsó szombatján találkozni fognak.

– Minden évben más vállalja magára a szervezést, az elmúlt időszakban találkoztunk már Batinán,Vörösmarton és Bellyén is, az 54. évfordulón pedig  Noll Nándor osztálytársunk a mohácsi Szőlőhegyen levő hétvégi házában látott bennünket vendégül – számolt be lapunknak a találkozóról Sarac János.

 

A találkozó

Szombaton, augusztus 27-én 9 órakor a vörösmarti katolikus temetőben gyülekeztek az osztálytársak, volt osztályfőnökük, Schneider Júlia sírjánál. Miután elhelyezték koszorújukat, elénekelték a vörösmarti iskola mindenkori diákjainak a „himnuszát“. Volt tanáraik közül Petrik László és Anna is el tudott menni a találkozóra. A társaság ezt követően Vörösmartról Mohácsra utazott, ahol már várta őket a „házigazda“ és nehány Magyarországon tartozkodó 57-es diák. A jó hangulatú találkozó késő estig tartott. Mielőtt szétszéledtek volna,  megbeszélték, hogy az 55.  évforduló alkalmából Vörösmarton találkoznak, a szervező akkor Sója Dénes lesz.

Az idei osztálytalálkozó résztvevői:

Angyalné Gyurin Márta, Angyalné Plész Ilonka, Kovács Árpád, Sója Dénes, Keresztes Árpád, Horvát József, Pauskovity János, Sarac János, Gajnok János, Szécsényi István, Gyurkovics Hunor, Schlemmer János, Dékány Sándor, Diósiné Nagy Ibolya, Jekity Turda Ilonka, Bogyó Csaba, Varga Lajos, Noll Nándor és Kliber József.