Osztálytalálkozó 35 év után

398
10-osztlytallkoz

Laskó – A  Petőfi Sándor Általános Iskola 1976-ban végzett tanulói július végén találkoztak volt iskolájukban.


1976-ban 23 kisdiák fejezte be Laskón a nyolcadik osztályt. Az élet az azóta eltelt 35 esztendőben százfelé sodorta őket. Igaz, néhányan közülük az itteni falvakban élnek, idővel mégis egyre kevesebbet találkoztak. 1986-ban ugyan megtartották a 10 éves osztálytalálkozót, ám a következőre csak most, 2011-ben került sor.  Osztályfőnökük, Rázer Károly nincs már az élők sorában, így Marinković Éva tanárnőt hívták meg a találkozóra. A július 29-i összejövetelen sajnos csak 11 volt diák vehetett részt.

A volt iskola után a következő állomás a laskói temető volt, ahol megkoszorúzták volt osztályfőnökük sírját. Ezután a kopácsi Zöld Béka étteremben fogyasztottak el egy kellemes vacsorát, az este azonban még itt sem ért véget, a csapat a helyi Nimród kávézóban folytatta a beszélgetést, a nosztalgiázást a hajnali órákig. Azzal a fogadalommal váltak el egymástól, hogy többé nem várnak ilyen sokáig, minden évben megszervezik a találkozót.

 

A képen:

ülnek:  Bicó József, Séri István

balról jobbra: Polgár István, Bedics Zdenka, Kucsera Denisz, Marinkovics Éva (tanárnő), Gerstner József, Varga Gabriella, Schneider István, Kuruc Erika, Tóbiás Margit, Pataky Ilona.