Orfűi fesztiválon jártak az eszékiek

0
45

Az Eszéki Magyar Kisebbségi Tanács éves programja keretében egy egynapos magyarországi kirándulást szervezett az Orfűi Medvehagyma Fesztiválra.

A fesztivál helyszíne, a Kemencés Udvar és a Medvehagyma Ház számos gasztronómiai különlegességet tartogatott a 41 fős eszéki csoport számára.

A fesztiválkonyhán főleg medvehagymás ételek, a büfében kemencés péksütemények és házi készítésű italok várták a vendégeket. Kézművesek és helyi termelők kínálták portékáikat. Az eszékiek csoportjának külön is bemutatkozott a Mecsek Zöldút Egyesület, a tagjaik által  készített különleges kóstolóért minden dicséretet megérdemelnek.

A szervezőktől pedig megtudták, hogy előző nap, szombaton a Szabadtűzi Lovagrend szakmai védnökségével  az ország leghosszabb medvehagymás kenyérlepénysütésével Guinness-rekordot állítottak föl.

A nap végén egy színházi élményben is részük volt: a Sonador Grupo szabadtéri előadását, a Szerepcsere című komédiát nézhették meg, ami jó hangulatot biztosított a hazainduláshoz. (Kutin ZS.)