Öregszik az ország autóparkja

Országszerte egyre kevesebb új autót adnak el, ezért a horvát utakon cirkáló járművek átlagéletkora folyamatosan nő. Ez a jelenség a környezetre nézve is káros, hiszen a lakosság többsége öreg dízelt vezet.

A Horvát Autócentrum (Centar za vozila Hrvatske) nemrég közzétette legfrissebb statisztikáját az ország járműparkjáról. Az adatokból kiderül, hogy 2021-ben hivatalosan 2,27 millió járművet tartottak nyilván, melyek átlagos „életkora” 14,34 év, ami jelentős öregedés az előző esztendőhöz viszonyítva, amikor is ez a szám 14,18 volt. A forgalomban lévő autók közel 20%-a ráadásul nem ment át elsőre az évente esedékes műszaki vizsgán, ami külön aggodalomra ad okot.

A lakosság többsége továbbra is gázolajpárti, az autók közel 62%-a használja ezt az üzemanyagot. Az országban a második leggyakoribb üzemanyag a benzin, harmadik pedig az LPG, az elektromos és hibrid autók száma pedig még mindig elenyésző, arányuk nem éri el a fél százalékot sem.  Ami az autómárkákat illeti, az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is a Volkswagen a legnépszerűbb, de szorosan a nyomában van a megfizethetőbb Renault és a Škoda is. A statisztikák arra is rámutatnak, hogy az átlag horvát autós egy több mint 200 ezer kilométer futott, dízel Volkswagen Golf 5 volánja mögött ül.

A járműpark korosodása a gazdasági nehézségeken túl annak is „köszönhető”, hogy az elmúlt években a koronavírus okozta válság miatt sokan inkább nem vásároltak új járgányt, mostanra pedig a félvezetők hiánya miatt egyszerűen nem tudnak új járműhöz jutni azok sem, akik ezt megtehetnék. Valamivel jobb a helyzet a teherautók és a buszok terén: előbbiek átlagosan 10,2, utóbbiak 11,4 évesek. Ezen járművek alacsonyabb életkora abból adódhat, hogy bizonyos nyugat-európai országokba már csak újabb, környezetkímélőbb járművekkel lehet belépni.

A statisztika kitér az ország szántőföldjein dolgozó munkagépekre is. A traktorok átlagéletkora 31,82 év, ez a szám nagyobb, mint ahány éves maga az ország… A valóságban ráadásul még magasabb is lehet, ugyanis a horvát törvények értelmében a négykerekű motorkerékpárokat, az úgynevezett quadokat is traktorként állítják forgalomba, ami csorbítja a statisztikákat.