Orbán Viktor a vajdasági magyar közösség fejlesztéséről tárgyalt Pásztor Istvánnal

243
LATHATAR-orban-pasztor-copy

Folytatta konzultáció-sorozatát Orbán Viktor miniszterelnök és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a vajdasági magyar közösség fejlesztéséről gazdasági, kulturális, szociális téren pénteken az Országházban – tájékoztatta a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.
Havasi Bertalan közölte, szakértői szinten május végéig lezajlanak az egyeztetések a lehetőségekről, gazdasági területen például a vajdasági magyar vállalkozások piacra jutási lehetőségeinek javításáról. A megbeszélésen szó esett egy vajdasági termőföldalap létrehozásáról is, amely a vajdasági magyar gazdákat lesz hivatott segíteni. A szociális területen egy peremvárosi és tanyagondnoki rendszer kialakítását tervezik – ismertette Havasi Bertalan.
Hozzátette: Pásztor István rövid időn belül előterjesztést tesz Orbán Viktornak a vajdasági sportélet fejlesztésének irányairól. A cél az, hogy a tradicionális vajdasági magyar sportágak nagyobb támogatáshoz jussanak annak érdekében, hogy minél több fiatal kapcsolódjon be aktívan az ottani sportéletbe – fejtette ki a sajtófőnök.

 

{fcomments}