Operanagykövet járt vidékünkön

0
38

A múlt héten Haramza László, a Magyar Állami Operaház magánénekese, az opera nagykövete járta vidékünket azzal a céllal, hogy népszerűsítse a magyar operát és komolyzenét a horvátországi magyarság körében.

A Magyar Állami Operaház már évek óta rendszeresen meghirdeti az Operanagykövet elnevezésű programját, melynek során aztán ismert operaénekesek népszerűsítik a magyar operát Magyarországon és a külhoni magyar közösségekben.

A múlt héten Haramza László magánénekes-tenor operanagykövet Horvátországba is megérkezett. Háromnapos itt-tartózkodása alatt az eszéki magyar iskolaközpontban és a laskói általános iskolában is tartott rendhagyó ének/zene órákat, de az idősebb korosztály számára is készült egy érdekes előadással a magyar operáról, melyre ugyancsak Laskón került sor.

 

– Operanagykövetként az elmúlt időszakban jártam a Székelyföldön, illetve most a horvátországi magyarok körében népszerűsítem ezt a műfajt. A program lényege, hogy az itteni magyarok is saját anyanyelvükön ismerkedjenek az opera olyan magyar klasszikusaival, mint Erkel vagy Lehár – mondta Haramza László, hozzátéve, reméli, hogy előadásainak köszönhetően az itteni közösség soraiban is megnő az érdeklődés az opera iránt.