Općinsko javno priznanje Udruzi mladih Hrastin

14
Marjan Tomas i Norbert Čisaru

Jedna od najaktivnijih udruga u Općini Vladislavci je Udruga mladih Hrastin. Koja već osam godina s entuzijazmom organizira svoje društvene programe obogaćujući kulturni život sela i općine. Čelništvo općine izrazilo je svoju zahvalnost za ovaj rad prošlog petka povodom dana Općine Vladislavci.

Udruga mladih Hrastin osnovana je 2016. godine i od tada igra odlučujuću ulogu u životu sela. Svake godine organizira brojne programe, a veliki naglasak stavlja i na dobrotvorni rad. Među najvažnije njihove programe ubraja se proljetni obiteljski dan, čija je svrha omogućiti rekreaciju i opuštanje djece i odraslih kroz razne vještine i kreativne aktivnosti, okupljajući seosku zajednicu. Njihov jesenski festival sada je već popularan, ne samo na lokalnoj i općinskoj razini, već i šire. Članovi vode slikarsku sekciju i njeguju narodne običaje; zahvaljujući njima, majpan i ove godine krasi centar Hrastina.

Također surađuju i s Općinom Vladislavci, čije čelništvo cijeni brojne aktivnosti Udruge mladih kao vrijedne. Prošlog petka, na svečanosti organiziranoj u povodu Dana Općine Vladislavci, čelništvo općine izrazilo je svoju zahvalnost za aktivnosti u zajednici javnim priznanjem nekolicini pojedinaca i udruga, uključujući i Udrugu mladih Hrastin. Nagradu je uručio Marjan Tomas, načelnik Općine Vladislavci, Norbertu Čisaru, predsjedniku Udruge mladih Hrastin, koji mu je u svom govoru zahvalio u ime svoje udruge, napomenuvši kako nagrada potiče mlade na više društvenog djelovanja.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.