OPĆINA NEJEDNAKOSTI I NERAVNOPRAVNOSTI!

Općina Kneževi Vinogradi – na način kako je vide mještani

0
53

Našim su političarima često puna usta fraza kako su im „svi dijelovi Hrvatske jednako vrijedni“, kako je „svaki dio svake općine jednako važan i vrijedan“, kako „svako selo znači“. Naše je uredništvo odlučilo proteklog vikenda osobno se uvjeriti da li su naselja u prekrasnoj Općini Kneževi Vinogradi uistinu „jednako važna“ aktualnom općinskom vodstvu. Nažalost, imali smo što vidjeti.

ZAR JE OVO „TURISTIČKI RAJ“ BARANJE?

SLIKA GOVORI VIŠE OD TISUĆU RIJEČI: Zmajevac danas – trava i korov od jednog metra na glavnoj ulici, razbacane hrpe smeća kod Doma kulture, uništena autobusna stajališta…

- Reklám -
Kristian Horvat na glavnoj ulici Zmajevca

Na glavnoj ulici u Zmajevcu nailazimo  na nepokošenu travu visine do struka. Za nas je nevjerojatno, neshvatljivo da jedna općina koja sebe proziva turističkim rajem sebi dopušta ovako nešto, i to u mjestu koje i danas posjeti jako puno posjetitelja, osobito iz drugih krajeva Hrvatske. To je posebno tužno, jer inače drvored u toj glavnoj ulici u ovo godišnje doba najbujnije cvjeta i tako privlači poglede i pozornost svakoga tko tuda prođe i svako malo netko stane da prizor ovjekovječi lijepom fotografijom. Lijepo fotografijom na kojoj su trava i korov od metra!

Ali jednako su zapostavljene i zgrade, jer smo u samo centru Zmajevca, u dvorištu Doma kulture naišli na hrpetine razbacanog smeća koje očito općinsko vodstvo – vlasnika Doma kulture uopće ne smetaju. Dodatno, kao malu fusnotu spominjemo i prljava, teško oštećena autobusna stajališta koja nisu dostojna naših mjesta i „turističkog raja“ Općine Kneževi Vinogradi.

JEDNAKE MOGUĆNOSTI ZA SVE?

SLIKA GOVORI VIŠE OD TISUĆU RIJEČI: igralište ovdje – igralište ondje…

Nejednakost, odnosno bjelodan i nedvosmislen neravnopravan položaj pojedinih mjesta u općini se bez dvojbe najbolje očituje po dječjim igralištima. Dok se u dvorištu vrtića u Kneževim Vinogradima nedavno sagradilo posve novo, modernim igračkama opremljeno i sigurno igralište „kao iz bajke“, u drugim naseljima pojedina igrališta su opasna za dječju uporabu. Ovakvo pravljenje razlike je neprihvatljivo, osobito kada su u pitanju djeca.

Kristian Horvat: „OBEĆAJEMO: Mi nećemo praviti razliku! Svako mjesto zaslužuje isti standard života mještana!”

Duboko sam nesretan neravnopravnošću koje općinsko vodstvo pravi razliku među naseljima naše Općine. Osobito me boli činjenica da prave razliku među djecom. Ja se, kao mještanin Kneževih Vinograda, jako radujem što je našoj djeci na raspolaganju jedno tako predivno i sigurno dječje igralište, kao što je ovo na slici. Ali, zašto to nije tako i u Suzi, Kamencu, Zmajevcu, Kotlini ili u Karancu? Svako naše mjesto trebalo bi imati jednako tako moderno i sigurno dječje igralište kao što je ovo u Kneževim Vinogradima. A što se tiče trave do pojasa, smeća iza Doma kulture, odnosno oštećenih autobusnih stajališta, na to samo jedno mogu reći da je to sramotno i ponižavajuće. Ako 16. svibnja glasujete za mene i moj tim, obećajem da se ovako šta više neće ponoviti. Nikakvu razliku nećemo praviti razliku između naših naselja, a osobito ne između djece – rekao je Kristian Horvat, nezavisni kandidat za načelnika općine.