Općina Kneževi Vinogradi: zašto je važno zajedništvo?

0
52

U Hrvatskoj će se 16. svibnja održati lokalni izbori, na koje se naša zajednica priprema složnije nego ikada. Stanovnici se raduju što su sukobi u Općini Kneževi Vinogradi stvar prošlosti i što postoji kandidat koji može donijeti promjenu u zajednicu.

Janoš Fica: Zajedništvo nas uvijek nosi naprijed

-Kao predsjedniku Plesne skupine Čardaš iz Suze uvijek mi je najvažnije bilo njegovanje narodnih običaja i plesa. Kroz svoj rad sam nebrojeno puta osjetio podijeljenost naše zajednice, bilo je mladih koje njihovi roditelji baš zbog te podjele nisu pustili da se pridruže plesnoj skupini. Radujem se što je tome vremenu sada došao kraj, kada bi ovo trajno i ostalo ovako. Zbog toga ću 16. svibnja izaći na izbore glasovati, i molim svakoga da napravi tako – rekao je Jamoš Fica, predsjednik skupine Čardaš, koji je dodao da će on otići glasovati i zbog toga jer mu je jako važna budućnost mladih.

Ruža Horvat: Neka Karanac više ne bude „posinak”

-Vodstvo općine je tijekom proteklih godina jako zanemarilo Karanac. Mi ovdje u selu osjećamo kao da i nismo dio općine, kao da smo posinci nekakvoj maćehi. Ovu situaciju bi svakako trebalo promijeniti, i to možemo tek tada ako zajedno svi izađemo na izbore i glasamo za Kristiana Horvata. I Karanac i druga manja mjesta u općini zaslužuju više kao što su proteklih godina dobili oni – rekla je Rózsa Horvát, mještanka Karanca.

- Reklám -

Leopold Đuričin: Svako zajedništvo je vrijedno pohvale

-Svako zajedništvo je vrijedno pohvale i prikazuje jedan intelektualni nivo zajednice. Mislim da ovo suparništvo koje je bilo proteklih godina nikome nije koristilo, dapače samo je uzrokovalo nevolje, i zbog toga pozdravljam i podržavam zajedništvo, sigurno ću ići glasovati 16. svibnja. Nadam se da će biti uspješno i da će nasuprot sadašnjoj vlasti znati cijeniti poduzetnike u općini koji rade, plaćaju porez, znače siguran priljev u proračun općine – kaže poduzetnik iz Suze, Leopold Đuričin.

Janoš Andoči: Živimo sa našim datostima!

-Općina Kneževi Vinogradi je jedna od najljepših i prirodnim bogatstvima jedna od najbogatijih hrvatskih općina. Imamo šume, plodne ravnice i rijeke, a ipak u proteklom periodu vodstvo općine to nije znalo iskoristiti. Zato je i važno zajedništvo, da ova blaga ne leže neiskorišteno i da ne moramo podizati kredite za ulaganja. Dosta je šminkerskih ulaganja i toga da nam industrijska zona odzvanja od praznine, u općinu treba donijeti ulagače i EU projekte – za ostvarenje ovih ciljeva je neophodno zajedništvo – rekao je Janoš Andoči, dopredsjednik DZMH, koji je dodao da je ovo u interesu svih, neovisno o nacionalnosti i vjerskoj pripadnosti.