Općina Kneževi Vinogradi: zašto je važno zajedništvo?

0
78

U Hrvatskoj će se 16. svibnja održati lokalni izbori, na koje se naša zajednica priprema složnije nego ikada. Stanovnici se raduju što su sukobi u Općini Kneževi Vinogradi stvar prošlosti.

Livia Keteš: Zajedničkim snagama za kvalitetniji život

-Sada imamo priliku izabrati jednog takvog načelnika u Općini Kneževi Vinogradi, koji će konačno raditi u interesu svih nas. U Kristianu Horvatu vidim jednog takvog potencijalnog načelnika koji neće praviti razliku među ljudima, već ih ujediniti. Ovo zajedništvo je važno, jer tako ćemo lakše postići one ciljeve koji mogu omogućiti kvalitetniji životni nivo stanovnicima – rekla je Livija Keteš, predsjednica ogranka DZMH – Kneževi Vinogradi.

Arpad Keresteš: Potrebno nam je trajno zajedništvo

– U nekom obliku već 40 godina sudjelujem u javnom životu, i dobro znam da je uvijek bilo nesuglasica. Tako duboki jaz koji je nastao u proteklom desetljeću prije nije postojao. Upravo zbog toga sam jako sretan zbog ovog zajedništva, jer to je uvijek dobro, naime, cilj nam je zajednički. Nadam se, da će ovo zajedništvo biti trajno, jer sada nam je to potrebno, dovoljno smo se sukobljavali međusobno – rekao je Arpad Keresteš, umirovljeni predagog iz Kneževih Vinograda.

- Reklám -

Zoltan Šipoš: Dosta nam je trenutnog vodstva!

-Izbori 16. svibnja nam pružaju izvrsnu priliku da preuzmemo sudbinu u vlastite ruke i donesemo promjenu u našu općinu. Trenutno vodstvo uopće ne uzima u obzir interese Mađara, što je neprihvatljivo, i zbog toga je važno da nas što više izađe na izbore i biramo Kristiana Horvata, jedino tako ćemo postići promjenu – rekao je Zoltán Sipos, predsjednik ogranka DZMH – Kotlina.

Atila Horvat: Situacija je previše loša kako ne bismo htjeli promjenu

-U proteklom desetljeću je osiromašenje i nazadovanje bilo u tolikoj mjeri u našoj općini, kakvo valjda nije bilo niti za vrijeme rata. To je nedvojbeno odgovornost vlasti, nisu ništa učinili da bi to spriječili. Dosta mi je toga da su mladi iz Zmajevca prisiljeni iseliti u inozemnstvo, i da njihov primjer slijedi sve više njih, čak i obitelji. U interesu toga, da to ne bude tako, ja ću otići glasovati za promjenu, i na to molim svakoga – rekao je Horvát Attila, predsjednik Kulturno-umjetničkog društva Baranyai Júlia.

U svim općinama bismo htjeli takve čelnike koji će predstavljati zajednicu u cijelosti i koji će biti sposobni privući veća ulaganja u mađarska naselja u općinama. Naravno, ne samo u interesu Mađara, nego za cjelokupno stanovništvo, neovisno o nacionalnoj pripadnosti. Naš cilj je jasan, želimo da općine sa mađarskim naseljima budu najrazvijenije u regiji. Za to potrebno znanje, iskustvo i partnerstvo sada imamo. Povijesna je činjenica da je desetljeće star duboki razdor unutar naše zajednice konačno završen, počeli smo razgovarati jedni s drugima, surađivati. Osuđujemo one koji sebe drže Mađarima, a istovremeno zbog svojih egocentričnih i sitnih interesa rade protiv zajedništva unutar mađarske zajednice. Na svu sreću, nema ih puno – rekao je Róbert Jankovics, saborski zastupnik Mađara u Hrvatskoj.