Online találkozót szervez a Nemzetpolitikai Államtitkárság a külhoni magyar vállalkozóknak

0
30

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága fontosnak tartja, hogy a jelenlegi helyzetben is tartsa és erősítse a kapcsolatot a külhoni magyar közösségekkel, ezért online találkozót hirdet a Kárpát-medencei magyar vállalkozók számára.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár közösségi oldalán közzétett videóüzenetében úgy fogalmazott: „Minden magyar felelős minden magyarért. Ebben a nagyon nehéz, megváltozott gazdasági helyzetben szükség van arra, hogy kitartsunk egymás mellett és tanácsainkkal segítsük egymást, ezért a Nemzetpolitikai Államtitkárság szakmai segítséget nyújt a külhoni magyar vállalkozóknak.” Kiemelte: az elmúlt évek során indított gazdaságfejlesztési programokkal párhuzamosan erős kapcsolati háló épült ki a határon túli magyar vállalkozókkal, ezeket a szálakat szeretnék tovább erősíteni.

Hozzátette: tavaly negyedik alkalommal rendezték meg a Kárpát-medencei magyar vállalkozók találkozóját Mezőkövesden, amely idén sem marad el: online formában megtartják, szakmai partnerük idén is a Design Terminal. Kiemelte: az online találkozóra május 8-9-én kerül sor, a jelentkezés pedig április 16-án, csütörtökön 10 órakor indul a www.kulhonimagyarok.hu oldalon. Hozzátette: a találkozón 200 külhoni vállalkozó részvételét tudják biztosítani, akik hasznos előadásokon, workshopokon vehetnek részt, és kapcsolatot építhetnek az anyaországi szakemberekkel és más külhoni vállalkozókkal.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság felmérései szerint a külhoni magyar vállalkozások több mint 90%-ban magyar embereket foglalkoztatnak, így egy-egy mikro- vagy kisvállalkozás 4-5 vagy akár több magyar család megélhetéséhez járul hozzá. Az államtitkár kiemelte: a szakmai segítségnyújtás a jelenlegi helyzetben rendkívül fontos, így arra kért mindenkit, hogy maradjanak egymással és az anyaországgal szoros kapcsolatban.

Potápi Árpád János államtitkár videóüzenete az alábbi linken keresztül érhető el:

Első online vállalkozói konferencia – felhívás

Minden magyar felelős minden magyarért! 🇭🇺 A jelenlegi helyzetben sem engedjük el egymás kezét! 🤝 Holnap reggel 10.00 órától várjuk a külhoni magyar vállalkozók jelentkezését a Kárpát-medencei vállalkozók első online találkozójára! 💻🖍🗒

Posted by Potápi Árpád János on Tuesday, April 14, 2020

Letölthető az alábbi linkről:

https://we.tl/t-Ds2PcoBbC6