Online lesz a szépkiejtési mesemondó verseny – Jelentkezz!

0
82
Két éve tizenegy iskolából 31 diák versenyzett

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) idén a vírushelyzet miatt online formában szervezi meg szépkiejtési versenyét. A tanulóknak egy önállóan kiválasztott magyar népmesét kell elmondaniuk.

Alsó és felső tagozatos, magyar tannyelven tanuló és fakultatív magyarórákra (anyanyelvápolásra) járó általános iskolások részére a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma a Laskói Általános Iskola közreműködésével immár tizenkettedik alkalommal rendez szépkiejtési mesemondó versenyt. A megszokottól eltérően, a járványhelyzet miatt idén nem élőben fog zajlani a vetélkedő, hanem a zsűri a CD-n, DVD-n, USB-n beérkezett felvételeket fogja elbírálni. A tanulóknak egy önállóan kiválasztott magyar népmesét kell elmondaniuk és azt valamilyen eszközzel videóra venniük. Ezt a diákok rögzíthetik mobiltelefonnal vagy egyéb kamerával is. A lényeg, hogy a felvétel állókép legyen, és a felvételezéskor, miután bekapcsolták a mobilt vagy a kamerát, a tanuló csak 3-4 másodperc után kezdje el mondani a mesét, valamint miután befejezte, a kamerát még hagyja 3-4 másodpercig felvételezni.

A versenyre minden iskolából osztályonként 1-1 diák jelentkezését várják, az első és a második osztályosok kivételével. Jelentkezni a pontosan kitöltött nevezési lappal lehet, melyet a HMPF címére kérnek beküldeni 2021. február 26–áig e-mailben a pedagogus-forum@os.t-com.hr címre. A felvételeket 2021. március 25-ig kell eljuttatni a pedagógusfórum irodájába, a következő címre: FMPDH-HMPF, Kneza Trpimira 23, 31000 Osijek. A nyertesek értesítése és a díjak kiosztása az érintett iskolák közreműködésével fog történni.

- Reklám -

A vetélkedő az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Eötvös Loránd Tudományegyetem támogatásából valósul meg.