Önkormányzati választások, 2021. május 16. – A Bellyei járásban Munk Erik indul az elöljárói posztért

Szavazásra fel! – Magyar elöljárójelöltek a Bellyei és a Hercegszőlősi járásban

0
484
Munk Erik

Május 16-án megyei, járási, városi vezetőket és tanácsokat választunk, a szavazásnak nagy a tétje magyar közösségünkben is, hiszen nem mindegy, hogy kik irányítják majd a magyarok lakta települések önkormányzatait.

Az utóbbi hetekben már számos politikai párt megnevezte jelöltjeit az ország legnépesebb önkormányzatai élére, valamint a magyarlakta járásokban is megjelentek a horvát politikai pártok jelöltjei.

Az önkormányzati választások kimagaslóan fontos prioritás a horvátországi magyar közösség számára is. Múlt heti, az önkormányzati választásokról szóló cikkünkben Jankovics Róbert, a HMDK elnöke elmondta, hogy a szervezet olyan jelölteket fog támogatni, akik garantálni fogják az együttműködést és azt is, hogy az adott járás minden lakosa, minden települése egyformán fontos legyen és egyformán számítson. Kihangsúlyozta, hogy ezért rendkívül széles együttműködési platformokat hoznak majd létre, amelyek lehetővé teszik a változásokat a járások élén, főleg azokban, ahol a legtöbb magyar él.

- Reklám -

Összefogás a Bellyei járásban

A Bellyei járás a Drávaszög egyik legnagyobb önkormányzata, ahol a horvátországi magyarság jelentős része is él, ezért nem mindegy, hogy ki vezeti majd a következő négy évben.

A Bellyei járás fejlődése érdekében „száll ringbe” a Munk Erik vezette független lista.

Munk Erik

Munk Erik 1978-ban született. Az általános iskolát Laskón fejezte be, majd mezőgazdasági gépésztechnikusként végzett a pélmonostori középiskolai központban. Nemrég pedig a bajai Eötvös József Főiskolán, gazdálkodás és menedzsment szakon szerzett diplomát. 2012 óta dolgozik a Euroherc biztosítótársaságnál. Nős, két fiúgyermek apja.

Ami közéleti szerepvállalását illeti, elnökségi tagja a HMDK országos szervezetének, a HMDK laskói egyesületének pedig elnöke. A mostani ciklusban a Bellyei járás magyar elöljáró-helyettese, 2019-től az Eszék-Baranya megyei magyar kisebbségi önkormányzat alelnöke.

Falujában számos rendezvény szervezőjeként tüntette ki magát, közülük a már hagyományosnak tekinthető paprikafesztivállal és halfőzőversennyel, mindkettő mára nemzetközi hírű eseménnyé vált, valamint a laskóiak egyik megélhetési forrásának, a fűszerpaprikának is nagy hírnevet szerzett.

Az egyik nagy szenvedélye a főzés. Rendszeres szereplője a környék halfőzőversenyeinek, sikerült csúcsra pörgetnie halfőzőtudományát, csak a legnagyobbakat említve: 2016-ban elnyerte a Kárpát-medence halfőzőbajnoka címet, 2019-ben pedig a halászlé „fővárosában”, Baján lett aranyérmes. A másik szenvedélye a sport, évekig volt futballbíró, valamint a laskói ifjúsági egyesület labdarúgócsapata az ő vezetésével többször is kiváló eredményeket ért el az ország legnagyobb kispályás ifjúsági focitornáján.